hren
 

I ovaj Dan državnosti bio je povod da predstavnici gradske vlasti i pojedinih političkih stranaka te braniteljskih udruga, upute prigodne čestitke građanima, uz najbolje želje.

- Dan državnosti, 25. lipanj, ima iznimno značajnu ulogu jer su tada u Hrvatskom saboru donesene odluke kojima je otvorena nova stranica hrvatske povijesti. Upravo zbog toga, datum koji slavimo simbol je uspostave hrvatske države, slobode i demokracije.
Sretan vam Dan državnosti Republike Hrvatske -  poručili su gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić.

- Poštovani branitelji i ratni veterani, invalidi, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, članovi i aktivisti braniteljskih i stradalničkih udruga proizašlih iz domovinskog rata, građani grada Kaštela,  sretan vam  Dan državnosti RH!
Dana 25.06.1991. godine Hrvatski sabor je donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje države. Na ovaj dan prisjetimo se svih onih koji su položili svoje živote za našu slobodnu, demokratsku i neovisnu državu.
Budimo ujedno napredni, moderni, suvereni i nezavisni, kao građani ove zemlje i našeg grada kojeg najviše volimo, odgovorimo svojim radom i djelovanjem za boljitak naše djece, jer su nas kroz stoljeća održale vjera i nada uz žrtve i vrednote života koje smo prinosili za boljitak naše države.
Zar i mnogi prije nas nisu bili nadahnuti i ispunjeni željama za izgradnjom nekog ljepšeg, pravednijeg i humanijeg društva u kojem bi svakom ljudskom biću bila omogućena egzistencija dostojna čovjeku.
Svima nama je čast i ponos ali i obveza služiti svojoj zemlji i svom narodu. Dostojanstvo čovjeka nam treba uvijek biti na prvom mjestu po svjesnom i slobodnom izboru jer nas to potiče i vodi kroz osobna uvjerenja u odabiru slobode i savjesnog rada. Neka Vam je sretan današnji dan – Dan državnosti  RH – poruka je UHRV grada Kaštela koju je potpisao predsjednik Ivan Bazina.

- Danas slavimo povijesnu saborsku odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, kojom je Republika Hrvatska proglašena samostalnom i neovisnom državom. Ovaj dan slavimo s ponosom i uz prisjećanje na teški put koji smo prošli do te samostalnosti i uz pijetet prema svim našim suborcima koji su svoje živote položili za naš život u slobodi i neovisnosti. Kao što nam je nekada svima bila ista želja, samostalna i suverena država, danas ponovo svi trebamo zajedničkim snagama ostvariti  još jedan važan zajednički cilj, graditi svjetlu i prosperitetnu budućnost Hrvatske i hrvatskog naroda. Sretan vam Dan državnosti – napisali su članovi dragovoljačko-braniteljske  udruge Stina pradidova.

- Drage Kaštelanke i Kaštelani! Dragi branitelji!  Iskreno i od srca vam čestitamo 25. lipnja, Dan državnosti RH. Ponosni smo na velike pobjede izborene u za Hrvatsku teškim vremenima. To je povijesni dan kad je Hrvatski sabor donio odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika u bivšoj zajednici. Veliku zahvalnost i poštovanje iskazujemo svim građanima RH  u izgradnji tolerantne zajednice, kao mjesta slobode, demokracije, pravednosti i solidarnosti.
Iskreno se nadamo i vjerujemo da Hrvatska može biti  zemlja u kojoj je ugodno živjeti i u kojoj se rad i kreativnost prepoznaju i promiču kao istinske vrijednost.
To je put za uspješnu i sretniju Hrvatsku – čestitka je HSLS-a Kaštela i njihovog predsjednika Darija Kurtovića.

- Obilježavamo današnji dan poštujući svaki trenutak teške višestoljetne borbe za samostalnost i neovisnost Hrvatske i svaku žrtvu koju su Hrvati podnosili stremeći ka cilju o kojem su sanjale generacije naših predaka. Neka budućnost ove države i njenog naroda bude upravo onakva kakvu su i oni i mi sanjali, biti svoj na svome, imati ekonomski, socijalno i društveno uređenu državu. Drage Kaštelanke i Kaštelani, drage Hrvatice i Hrvati neka vam je sretan ovaj dan – čestitao je Ante Komljen u ime članova HSP-a Kaštela.

Ovaj veliki državni praznik svim stanovnicima Lijepe naše čestita i redakcija Portala grada Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij