hren
 

IZASLANSTVA GRADA, UDRUGA I STRANAKA
U povodu sutrašnjeg Dana državnosti, izaslanstvo Grada Kaštela te kaštelanskih udruga, političkih stranaka te građana, jutros su položili cvijeće i upalili svijeće pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću te pred Centralnim križem u spomen obilježju poginulim braniteljima na Malačkoj.

Cvijeće i svijeće pred spomenikom i pred Centralnim križem ovog su dana donijeli dogradonačelnici Jadranka Matok Bosančić i Grgica Benutić te predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić, članovi udruga koje okupljaju obitelji poginulih branitelja, predstavnici kaštelanskih braniteljskih udruga te predstavnici udruge antifašista Kaštela, a uz njih počast su došli odati i saborski zastupnik Ante Sanader, gradski vijećnici, članovi pojedinih političkih stranaka i drugi.

Splitsko-dalmatinska županija ovaj veliki državni praznik obilježit će u utorak, 25. lipnja, u suradnji s Gradom Splitom.
U 8.30 sati je polaganje  vijenaca na Središnji križ i Groblje branitelja iz Domovinskog rata  na gradskom groblju „Lovrinac“. U 9.15 sati je polaganje cvijeća na spomenik u Parku branitelja, a u 9,45 sati slijedi podizanje zastave Republike Hrvatske na štandarcu uz intoniranje državne himne  u izvedbi Gradske glazbe Split  te polaganje lovorovog vijenca na spomen ploču na bočnoj strani Stare gradske vijećnice. U 10 sati uslijedit će svečani prijem župana i splitskog gradonačelnika u Staroj gradskoj vijećnici na Narodnom trgu.

Foto: GU Kaštela


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij