hren

PREDSTAVLJANJE PROGRAMA
Više od sto različitih kulturnih i zabavnih događanja tijekom skoro tri mjeseca očekuju Kaštelane i goste u sklopu ovogodišnjeg Kaštelanskog ljeta, a program ovogodišnjih događanja javnosti su ovog petka u dvorcu Vitturi predstavile dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić, direktorica Turističke zajednice Nada Maršić te gradska pročelnica Sandra Zokić.

Veliki udio u orgnizaciji Kaštelanskog ljeta nose Grad Kaštela i Turistička zajednica, koji su osim gradskih sredstava za redovan rad udruga, u ovu svrhu izdvojili oko 1,5 milijuna kuna.

- Kaštelansko ljeto, kako kulturno tako i zabavno, donijet će oko stotinu različitih događanja s nastupom članova tridesetak naših udruga, ali i renomiranih glazbenih, likovnih, književnih i glumačkih imena. Dio događanja organiziraju kaštelanske udruge, a Grad i Turistička zajednica u tome im daju organizacijsku i tehničku podršku, a neka od njih organizirat će i sam Grad te Turistička zajednica. Podrška je prisutna i u financijskom obliku pa će iz tog razloga ulaz na skoro sva događanja biti slobodan i za naše građane i za goste. Stoga pozivam naše sugrađane da nazoče događanjima i uživaju tijekom cijelog ljeta u dobrim koncertima, predstavama, izložbama i svemu ostalom namjenjenom i odralima i djeci – kazala je dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić.

Dogradonačelnica Matok Bosančić te pročelnica Sandra Zokić potom su izdvojile neka od značajnijih događanja, koja će se odvijati na području svih sedam Kaštela.

- Kaštelansko ljeto, koje je jedan kolaž program,  trajat će od drugog dijela lipnja do sredine rujna, no službeno ćemo ga otvoriti 30. lipnja nastupom klapa Bunari i Sebenico na brcu u Kaštel Starom, a službeno ćemo ga zatvoriti 30. kolovoza koncertom Nene Belana i Fiumensa te Zagrebačke filharmonije u Kaštel Sućurcu. U bogatom programu očekuje nas, između ostalog, koncert Zagrebačkog kvarteta, koji slave 100 godina postojanja, predstava Brodolomke za koju se u Splitu tražila karta više, koncerti klape Cambi i klape Sv. Juraj, Ibrice Jusića, večer posvećena Oliveru Dragojeviću, večer posvećena Jakši Fiamengu, koncert Neverinki povodom 15-og rođendana, koncert klape Štorija za deset godina djelovanja s kojima će pjevati mladi Roko Blažević, nastup stand up komičara Parkovi i nasadi, pedstava tetra Planet Art, nastup Zdenke Kovačićek, folklorni nastupi, brojne izložbe, različite pučke fešte, Šalša i salsa, bogat program za najmlađe... Među najvećim događajima su zasigurno Večeri dalmatinske pisme, prva večer u znaku Harija Rončević, dok je druga natjecateljska na kojoj će nastupiti krema hrvatskog klapskog pjevanja te Večeri Miljenka i Dobrile, koje će ove godine biti ponešto drugačije posložene pa će prve večeri nastupiti renomirani glazbenici poput Jacquesa Hodeka, Zorice Kondža, Tedija Spalata i Ane Opačak – dio je onog što su nabrojile Zokić i Matok Bosančić.

Sve započinje krajem sljedećeg tjedna, kada je na rasporedu već tradicionalna Nostalgija, manifestacija tradicije i obrtništva, koju, uz suradnju s udrugom Šušur, organizira Turistička zajednica.

- Ovogodišnji, deseti dani tradicije održat će se u Kaštel Novom, s večernjim događanjima na brcu te cjelodnevnim eko-etno sajmom na rivi. Na otvaranju Nostalgije nastupit će KUD Jedinstvo, koje obilježava stotu obljetnicu, a na Nostalgiji ćemo se prisjetiti i našeg pučkog pjesnika Ive Cvitića. Nostalgija će imati i svoj gastro program u sklopu eko-etno sajma te je i ove godine međunarodnog karaktera, a prijatelji iz Slovenije koji su tu svih ovih godina, dolaze nam sa čak dva autobusa i donose svoj gastro program. Tijekom ova tri dana Nostalgije u subotu župljani Kaštel Novog organiziraju svoju feštu povodom blagdana Svetog Petra, a u Kaštel Starom obrtnici imaju svoju Obrtničku večer pa će već na samom početku Kaštelanskog ljeta biti cijeli niz događanja – najavila je direktorica Turističke zajednice Nada Maršić.

Cijeli program pogledajte OVDJE.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij