hren
 

Kako nam se neće urušavat zidovi, a evo i mostovi, kad imamo program ministra Horvata "S fakulteta na posao, s posla u mirovinu, pa iz mirovine na građevinu". Jer, ministar je uputija građevinske tvrtke da zapošljavaju umirovljenike na baušteli, pa se ti sad pitaj kako ti je to pa komad zida na glavu - rekla je Zakonita - a normalno kad im se tresu ruke i noge. Nije lako u 80-oj betonirat i šaližavat i to.

Zakonita, uvik se buniš, neka ljudi rade, eno je i dide Jozo iša nalivat tarace. Je da prođe cilo jutro dok ga skupa s kolicima dignu na taracu, ali bitna je volja. A di je Blesi. Jesmo rekli da ćemo ić povirit Velimira  kako je od onoga pada (vidi prošlu epizodu CRNOLABUĐE JEZERO) i odnit mu voće i povrće.

Uletio Blesi iskrivljena pogleda, da su imali norijadu i da su dobili pet tableta po glavi.
Koju norijadu, crni sinko, pa ti si tek sedmi razred, iako si po godinama moga imat norijadu? I kako to pet tableta po glavi, kad je Divjak rekla da će bit pet glava po tabletu.
A Blesi, teturajući, da nije bilo nikakvog divljaka, nego fini krkan im je prodavao po pet tableta i neka kažu roditeljima da moraju sutra donit novce ispred škole.
A Zakonita, da jesam li rekla da će od tih tableta dica samo poludit i iskrivit im se oči.

Ajde, vi i tableti, idemo do Velimira, bit će zaspa.
A Blesi, da stari, što su to spavači, rekli su mi da sad oni preuzimaju vlast, da su to neki opusgejci i...
Zakonita, da sinko, spavači su i prije bili na vlasti, i lipo su spavali uljuljkani na svojim radnim mistima, koja su dobili od omražene partije, slavili partizane, pa i partizanske kipare i ostale Studine i galerije, pa su se sad razbudili i shvatili da povijesti nije ni bilo, pa ni Jasenovca, i počeli vjerovat u svetoga Antu Paveličanstvenog, i širit ljubav prema mržnji i... Ajmo, čekat će Velimir.

Ušli udbaš ja, udbašica Zakonita i komunistički okot Blesi. E, Velimire naš, kako je?
A njemu desnica u gipsu s prvim bijelim poljem i nešto mumlja u bunilu. U ruci drži pismo. Daj da vidimo, pročitat ćemo ti ga, kad si tako cili u zavojima. Asti, vidi, iz Međugorja. Pa, ovo ti Maminjo piše. Ajd, Zakonita, čitaj mu.
A on se opet nešto ka bunija: Mmmmm! Pčkmtrn! Zdmsprmn!
Dragi brate, ja sam se spasio ovdje u Međugorju, preobratio sam se u Hercegovca. Imao sam i brojna ukazanja od zdrave hrane. Najdraža mi je okrepljujuća domaća koka, od koje ovdje čak i juhu kuhaju, pa odmah nekako progledam. Molim te, organiziraj rođendansku proslavu za našu prijateljicu, jer sam čuo da su je neki odkantali i...evo me čekaju za Krunicu, vidi što ih se skupilo. Ajmooo, zdrrravoooo! Mrššš!!!
A znaš li, Velimire, da bi te u Srbiji zvali Bata. Eno, Velimir Bata Živojinović, pa Velimir Bata Stojković, pa... Ajme, umalo zaboravija, pozdravija te Zoki i zahvalija, jer da ako dobije Liepu Plavku na izborima, to će bit najviše tvoja zasluga.
I onda upa Uvaženi (zastupnik s kata iznad Velimira Bate), da upomoć, brzo, Uvažena samo šta nije. Asti, Uvaženi, nismo znali, nije se ništa vidilo ispod vešte. A on, da kako će se vidit ispod vešte, kad tome i služi vešta, da se ne vidi ispod vešte.
Je li joj puka vodenjak?
Nije nego vinenjak, a reka sam joj da polakše malo. Bili na nekoj fešti od droba, a ona nije stala žderat.
Ajde, Blesi, pokupi to voće i kekse sa stola, pa rekli smo da ćemo odnit voće i to. Bato, ti spavaj, pa ćemo ove dane svi u Supetar.

I došli gori, a Uvaženoj evo ovoliki trbuh. Stenje, i da gospodo, bit ću otvorena, uffff.
Pa ovo treba u rodilište – rekla je Zakonita – pod hitno!
Ma, kakvo rodilište, nećemo stić, moramo je ovdje obabit, obobit ili što već. Ajde, Uvažena, tiskajte, puš, puš. Evo, sad ste malo otvoreni, rekao sam, evo mu vidim glavicu.
A Uvaženi, da koju glavicu, jesam li ja puka, i šta sam se zagleda Uvaženoj u uvaženu.
A pomažemo koliko možemo. Ajmo, tiskajte. Onda je Uvaženi rekao: Mmmmmphhh!
Ma, ne vi, Uvaženi, nego ona!
Uvažena stenjala, a ja, ajmo još malo, sad će glavica.
PUFPRRRROUPFFFF!!! - Nnnnti pasa jarca!
Vidi ga koliko je – pa ga Zakonita počela pljeskat da proplače: pljaš, spljask, šćanf, sranj, sranj!
Zakonita, jesi ti normalna, di si vidila da govno plače. Ono se smije i gleda te u oči. Uvaženi, čestitam, dobili ste jednog člana više.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij