hren

DESETA GODINA OKUPLJANJA
Selo Opor ponad Kaštela i ove je nedjelje, desetu godinu zaredom, ugostilo članove brojnih obitelji Botić i njihove prijatelje, na proslavi Osmine Sv. Anti, koja se u ovom selu tradicionalno obilježava, a sve u organizaciji udruge za revitalizaciji sela Opor – Botići.

Nakon zajedničke mise u mjesnoj crkvi Sv. Ante, koju je predvodio fra Ante Vugdelija, koji je na pragu mirovine zbog čega su mu članovi udruge Opor Botići poklonili sliku raspela, sudionici ovog događanja okupili su se pod granama stoljetnih stabala i uz stare kuće u kojima su živjeli njihovi preci te za trpezom, uz zabavu I druženje proveli jedan zajednički dan. Za ovu prigodu Botići su pristigli sa svih strana svijeta.

A kako to uvijek i biva na ovakvim događanjima, morali su se Botići ogledati i u sportskim natjecanjima, kako oni najmlađi tako i oni stariji.

Mlađi su se tako natjecali u skakanju u vrećama, podijeljeni u dvije dobne skupine. Dok je u onoj starijoj pobjeda pripala Sari, u mlađoj je najbolja bila Marieta. Njima je pripala slatka nagrada sponzora okupljanja, a svi sudionici također su dobili prigodne poklone. U skakanju u vrećama okušala se i nekolicina starijih, no njihov nastup nije prošao kako su zamislili, a posebno nastup predsjednika udruge Opor Botići, Joška Botića.

A onda su se žene iz obitelji Botić natjecale koja će brže prijeći stazu, gurajući kariolu i u njoj muškog člana svoje obitelji. Bilo je tu svega, i prometnih gužvi i nezgoda, a na kraju pobjeda je otišla Marini i Mariju, zasluženo.
U ovoj utrci ogledao se i dogradonačelnik Kaštela Grgica Benutić, odnosno njegova supruga, no svoj nastup završili su u polufinalu.

Uz smijeh, pjesmu, priče iz prošlosti te nagovještaje nekih budućih planova, Botići su proveli i ovaj dan, posvećen svom rodnom selu i tradiciji svojih predaka.

Foto: PGK

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij