hren
 

KRENULA SEZONA
Od subote, 15. lipnja, u Kaštelima je na snazi Odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova, prema kojoj su pojedini radovi u turističkoj sezoni zabranjeni do 15. rujna, kada odluka prestaje važiti.

Prema ovoj Odluci, u navedenom vremenu od 15. lipnja do 15. rujna, ne smiju se vršiti zemljani iskopi i radovi na izgradnji konstrukcije građevine, što podrazumijeva izradu temelja i zidanje, kao i dio unutarnjih radova poput izrade nosivih konstruktivnih zidova, stupova, međukatnih konstrukcija, betoniranja, izradu krovnih konstrukcija s pokrovom i drugi slični poslovi koji  mijenjaju stanje u okolišu izgledom i bukom.
Radi se o radovima, koji se obavljaju manje od sto metara zračne linije od objekta koji se bavi turizmom ili ugostiteljstvom.

No, Odluka donosi i da se u vremenu od 15. srpnja do 15. kolovoza navedeni radovi ne smiju odvijati na cijelom području grada, odnosno bez obzira o udaljenosti od turističkog ili ugotiteljskog objekta.

Pridržavanje odredbi Odluke kontrolirat će komunalno redarstvo te po potrebi izricati novčane kazne prekršiteljima, a radovi od javnog interesa, odnosno interesa države, nisu obuhvaćeni ovom zabranom. 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij