hren
 

FESTIVAL LJUBAVI ZAKLJUČILE PUNČKE I GREFRAN
Prvi Lovestock, festival ljubavi u Kaštelima, zatvorio je svoja vrata nakon tri dana zabavnih, književnih, kazališnih i glazbenih događanja, koja su završena nastupom bihaćkog benda Grefran, koji su uz punk rock trio Punčke nastupili posljednje večeri ovogodišnjeg festivala. Lovestock je zatvorio svoja vrata no nad Kaštelima je ostavio ono najvažnije – Samo ljubav.

Subota je na Lovestocku započela bajkaonicom za najmlađe, radionicom koju je vodila kaštelanska književnica Nataša Jukić, autorica slikovnice „Krijesnica koja se zove baš kao ti“. Mala krijesnica na trenutak je tako stigla u Kulturni centar, družila se s djecom, a oni su, svojom maštom malu krijesnicu poveli na neke nove pute i pokazali joj neke nove emocije.
Nekih novih emocija bilo je i na poslijepodnevnoj plesnoj radionici u Novom parku, a s publikom su ih, kao i dan ranije podijelile Martina Kartelo i Nataša Pavlov.

Subotnji program nastavio se performansom mlade kaštelanske umjetnice Nine Kamenjarin, pod nazivom „Getting Ready“, nakon čega je uslijedio koncertni dio s nastupom Punčki i Grefrana.
Nastup Punčki, najavljen kao posljednji hrvatski koncert ovog benda, privukao je u Kulturni centar popriličan broj i mlađih i starijih poklonika punka i rocka, a neumorni trio Lucija, Anja i Goran pokonili su im odličan glazbeni doživljaj odsviravši s pozornice Kulturnog centra izbor najboljih pjesama nastao kroz duži niz godina.

- Svaku pjesmu večeras smo izveli s puno emocija,  ko da prekidamo neku ljubavnu vezu, koja ti je poprilično značila. Stisne se grlo, preplave te emocije i ti sviraš. Nama je bilo posebno, a nadam se i publici – kazala je nakon koncerta Lucija Ivšić te nam kratko iznijela njihove planove za skoru budućnost, u kojoj Punčke, nakon 12 godina izuzetne karijere, više neće djelovati na hrvatskoj glazbenoj sceni. Ona seli u Australiju, ali kako je navela, to ne znači kraj njihove suradnje nego tek postojanje Punčki kakve su bile do sada.

-  Do našeg posljednjeg koncerta u Škofji Loki zatvorit ćemo se u jednu kuću sa studiom, u jednoj šumi. Nas troje, pet dana bez signala, interneta i mobitela, samo ćemo raditi glazbu.Hoće li biti album? Možda. Odlučili smo izbaciti sve iz sebe i ako nešto ispadne od toga, super, a ako ne, isto super.
A dalje? Odlazim za Australiju i nadam se da ćemo jednog dana turirati i Australiju i Aziju, pa nadam se i Ameriku. Sve je to nešto u planovima...
Ja ne idem u Australiju jer mi je loše. Jednostavno, zašto stvari moraju završiti kad krenu ka lošem? Nama je sad super, al došli smo do trenutka kad se treba resetirati i možda je najbolje otići kad ti je najbolje, onako, u velikom stilu. Ja odlazim kako bi se inspirirala nečim novim – ustvrdila je ova energična frontmenica Punčki.

A nakon Punčki na pozornicu su stigli članovi benda Grefran iz Bihaća, koji nisu imali lak posao zadržati atmosferu prethodnog nastupa Lucije, Anje i Gorana. No, njihov grunge i energija koju su pokazali dali su dojmljiv pečat na sva događanja prvog Lovestocka.

I što kazati za kraj ove trodnevne manifestacije nego zaključiti kako je Lovestock ispunio očekivanja. Kažu da se prvi mačići bacaju u more, no ovi mačići pokazali su da mogu izrasti u velike mačke i poput lavova zauzeti svoj prostor i vrijeme u rasporedu različitih kaštelanskih zabavnih događanja. Jer ovakvih događanja u Kaštelima nedostaje, od glazbe koja se stvara srcem, bez ekonomskih proračuna, preko kreativnosti mladih umjetnika i obrtnika do ljubavi prema svemu što nas okružuje.

Vjerujemo da će Lovestock u Kaštelima zaživjeti, možda u sljedećim godinama s još zvučnijim imenima iz svijeta glazbe, glume, plesa, možda na nekoj većoj i opuštenijoj lokaciji i s možda još većim brojem publike.
Napominjemo još jednom, ovakvih događanja Kaštelima i Kaštelanima nedostaje i ovo je prigoda za zahvalu svima koji su omogućili i potrudili se izvući nas iz svakodnevne kolotečine, a to su Kaštelansko kazalište i Joško Grgin, kojima su uz prijatelje, podrška bili i Grad Kaštela, Turistička zajednica Kaštela, Županija Splitsko-dalmatinska te tvrtkeCEMEX, Ribola, Marina Kaštela, Uni Rent i hotel Kastel.

I dalje: Samo ljubav!

Foto: R.Rimac/Lovestock


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij