hren

PREDSTAVLJENA KNJIGA STJEPANA LOZE
Predstavljanje knjige “Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima – projekt ‘Homogena Srbija 1941.“, povjesničara Stjepana Loze, održano je sinoć u dvorcu Vitturi, u Kaštel Lukšiću, a promociju je za Kaštelane organizirala dragovoljačko – braniteljska udruga ''Stina pradidova''. Uz samog autora, knjigu su predstavili povjesničari Stipo Pilić i Tihomir Rajčić, kao i novinar i publicist Joško Čelan.

U ime organizatora okupljenima se obratio Ante Komljen,predsjednik udruge organizatora. U svom se obraćanju zahvalio autoru knjige Stjepanu Lozi i pozdravio sve branitelje,braniteljske udruge, crkvene vlasti,kao i sve okupljene među kojima i dogradonačelnika Grgicu Benutića te pročelnicu za društvene djelatnosti Sandru Zokić.

Joško Čelan je u svom govoru opisao najvažnije aspekte knjige, te istaknuo njezinu važnost.

-Čovjek koji zaroni među korice ove knjige bit će nerijetko zapanjen stvarnom slikom Drugog svjetskog rata- rekao je između ostalog.

O strukturi knjige koja broji oko 700 stranica i raščlambi kroz poglavlja govorio je Stipo Pilić, a Tihomir Rajčić je predstavio informacije o povijesnim događajima koji potkrepljuju knjigu, a sežu 20-30 godina ranije od početne godine Lozinog istraživanja.

Sam autor se zahvalio okupljenima na posjetu i interesu za knjigu.

- Kamo sreće da moja knjiga donosi neistinu jer tada bi značilo da se nad Hrvatima nije dogodio genocid i da se nad Hrvatima nije dogodila velikosrpska kleveta, ona dokazuje formiranje ideologije velikosrpskog genocida, formiranje klevete nad hrvatima te provedbu genocida.
Kada sam ja iznio Kopernikansku, potpuno obratnu sliku suvremene hrvatske povijesti 20. stoljeća, koja potpuno mijenja paradigmu odnosa Hrvata i Srba, pogotovo u Drugom svjetskom ratu, da su Hrvati nedvojbeno žrtve genocida, a da su srpske klevete o Hrvatima ratna propaganda koja je bezdušna koja je zapravo nastavak genocida nad Hrvatima, onda su neki doživjeli šok – rekao je, između ostalog, autor knjige.

Na kraju predstavljanja, autor je uz razgovor sa zainteresiranima potpisivao knjige, a okupljenima je kao i na samom početku večeri zapjevao i zasvirao, glazbenik i kantautor Boris Oštrić.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij