hren
 

I NASMIJALI I RASPLAKALI PUBLIKU
Na ovogodišnjim, 4. danima hrvatskoga kazališta u BIH, publici u Vitezu predstavio se i dramski studio KUD-a  Karol Wojtyla s izvedbom  dvije predstave „Kad se ćaća priokrene“ i „Brod“.

„Kad se ćaća priokrene“ komedija je o ravnopravnosti spolova, koju je napisala mlada književnica Ana Pisac, a režirao Robert Kurbaša. Predstava donosi priču o prividnoj idili seoske obitelji,  sve do ključnog momenta dolaska  Ivana s obitelji iz Kanade kad se zatrese ćaćino prijestolje. Uloge su pripale mladim studentima ovog KUD-a .

Predstava „Brod“, koja govori o pogibiji djece u Domovinskom ratu, već je izvođena u Slavonskom Brodu,  Zadru, Splitu i Kaštelima, a u Vitezu je kod publike izazvala buru emocija. Djelo je Doris Grgurin, koja ujedno potpisuje i režiju predstave.

Predstava „Brod“ ovom je prigodom ujedno bila dio sjećanja na pogibiju osmero djece prije 26 godina u Vitezu, a organiziran je i hod gradskim ulicama „Šetnja za prekinutu mladost“ do spomenika toj poginuloj djeci, u kojem su, uz brojne Vitežane te domaćine iz Gradskog kazališta Vitez, sudjelovali i mladi glumci iz Kaštela s voditeljicama.

- Osim ovih tužnih trenutaka, cijeli posjet imao je i bezbrižno, dinamično druženje s ljubaznim domaćinima i drugim gostima – kazali su u KUD-u Karol Wojtyla.

Foto: KUD Karol Wojtyla


KOMENTARI: