hren
 

FESTIVAL LJUBAVI UŠAO NA VELIKA VRATA
Ona jedinstvena emocija, zvana ljubav, jučer je preplavila Kaštela do kojih  je došla na valovima mora i krilima maestrala te ispunila centar ovog grada pozitivnim vibracijama, smijehom, zabavom i zvucima dobre glazbe.

Upravo tako mogao bi se opisati početak Lovestocka, festivala ljubavi, koji se ovih dana održava u Kaštel Lukšiću, u organizaciji Kaštelanskog kazališta, a koji predstavlja nešto potpuno novo u kulturnoj i zabavnoj ponudi Kaštela.
Kao što je i zamišljeno, već prve večeri u Kulturni centar i prostor uokolo njega pristigle su sve generacije Kaštelana i gostiju, od onih najmlađih kojima je ovo prvo zabavno-glazbeno događanje, do onih najstarijih koji su se na trenutak došli prisjetiti kako izgleda osjetiti ljubav u toploj ljetnoj večeri.

Da sve dobije neku specifičnu dimenziju, u uvodnom programu pobrinuli su se svojim nastupom članovi KUD- a Ante Zaninović, a nakon njih ljubav su nastavili dijeliti mali i veliki klaunovi, kao i plesači s vatrom iz KAM hrama.
Nakon uvodnog djela uslijedio je koncert zagrebačke techno live atrakcije ABOP, koji su pred oduševljenom publikom pokazali da s pravom nose epitet vrhunskih glazbenika s velikom dozom originalnosti. Njihovim nastupom Kulturni centar bio je ispunjen ritmičnom, plesnom i nadasve moćnom glazbom te cijelim nizom žanrova.

Za sve posjetitelje prve večeri Lovestocka domaćini su organizirali i odgovarajuću ugostiteljsku ponudu te druge popratne sadržaje, a cijeli prostor ispunjen je veselim i šarenim štandovima umjetnika, koji prezentiraju jedan dio  svoje kreativnosti.

Program u petak već od 11 sati

A ljubav će se Kaštelima širiti i danas, drugog dana festivala, pri čemu će joj pomoći bogat program događanja.
Sve započinje u 11 sati, kada će se u Kulturnom centru održati bajkaonica Nataše Jukić, na kojoj će galeb Bepo svima, a posebno mališanima, donijeti priču Biseri prosuti morem te na poseban način sve provesti kroz Kaštela – grad ljubavi.

Za one koji preferiraju zabave na šljunčanim plažama uz kapljice mora i zrna soli na koži, u 14 sati na rasporedu je beach party na obližnjoj plaži Šoulavy, a predvodit će ga ruska plesačica te za ovu prigodu i DJ, Angelika Anokhina. Sve što vam je potrebno za pridružiti se, u ovom je slučaju kupaći kostim i želja za dobrom zabavom.

Radionica plesa Martine Kartelo i Nataše Pavlov na rasporedu je u 18 sati, a ove dvije umjetnice omogućit će zainteresiranima da svoje pokrete i tijelo dožive na drugačiji način.

U 21 sat gosti festivala moći će pogledati nagrađivanu predstavu hrvatske kazališne dive Senke Bulić „Dream of Life“. U predstavi se  Senka pretvara u Patti Smith, a drugi dio predstave je koncert u kojem bend izvodi hitove s njenog prvog albuma.
A nakon Senke Bulić u Kulturni centar „uselit će“ sarajevski bend Foxy Head i donijeti zvuke outhern bluesa i rock’n’rolla.

Organizatori festivali omogućili su svima, koji to žele, kampiranje u obližnjem parku pa je ovo možda prigoda da sa sobom u Kaštel Lukšić ponesete šator i vreću za spavanje, na trenutak se vratite prirodi, opustite u atmosferi na koju ste zaboravili i u potpunosti se posvetite sebi i ljubavi.

Besolatan program, kampiranje i radionice omogućili su vam Grad kaštela, Turistička zajednica Kaštela, Županija Splitsko-dalmatinska te tvrtke CEMEX, Ribola, Marina Kaštela, Uni Rent i hotel Kastel.

Dobro došli!

Foto: R.Rimac/Lovestock


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij