hren
 

RAT U KUĆI
- Izvadit ću ti crijeva i srce ispeći na tavi - dio je prijetnji koje je, po optužnici ODO-a Split za nasilje u obitelji, svojoj supruzi izgovorio 35-godišnji Kaštelanin trenutno na radu u Njemačkoj.

Optužnicom se traži od suda da ga kazni s tri mjeseca zatvora i to zato jer je od 2007. godine pa do kraja veljače ove godine, dakle punih 12 godina, svakodnevno vrijeđao i omalovažavao suprugu raznim pogrdnim riječima govoreći joj da je ku..., da mu puši k..., psovao joj je majku, govorio joj kako od nje nikada neće biti majke, da će joj izvaditi crijeva i srce ispeći na tavi.

Višegodišnje verbalno zlostavljanje kulminiralo je 25. veljače kada ju je oko 14,30 sati nazvao na mobitel i rekao da će joj polomiti kosti u četvrtak kada dođe iz Njemačke, da se s njim ne zaje....

Kako bi, po optužnici, potkrijepio svoje prijetnje, još joj je dodao: "Znaš li što se dogodilo u BiH u Bihaću gdje je muž pobio ženi djecu i želiš da se to i tebi dogodi" te da će možda poslati ljude da je likvidiraju.

Nakon uhićenja i ispitivanja 35-godišnjak je priznao da ima česte nesporazume sa suprugom, da zbog toga često traju prepirke, vrijeđanja i prijetnje te da će ipak zbog svega toga razvrgnuti bračnu zajednicu. Po njemu je za sve što se događa više kriva supruga nego on jer ona ima nerazumne financijske zahtjeve.

No, izričito je opovrgao da joj je ikad rekao da će joj ispeći srce na žaru. Kazao je i da mu je jako žao zbog svega, da je prenaglio ovaj zadnji put i da svoje dvoje djece jako voli te da bi za njihovo dobro sve učinio.

Oštećena žena je pred sucem istrage ponovila sve optužbe, no dodala je kako je njen muž zaljubljen u nju i bolesno ljubomoran, da voli djecu i da ona vole njega.

Ustvrdila je i da ga do sada nije prijavljivala jer je mislila da on ne može učiniti neko zlo. Na kraju je zaključila kako ne želi da joj muž završi u zatvoru i kako smatra da mu je ovaj postupak sam po sebi dovoljna kazna.

Izvor: slobodnadalmacija.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij