hren
 

LOVESTOCK FESTIVAL U KAŠTELIMA
Na prostorima u i oko Kulturnog centra a u samoj blizini dvoraca legendarnih ljubavnika Miljenka i Dobrile, u Kaštel Lukšiću ovog četvrtka započinje nova ljubavna priča: LOVESTOCK festival – Kaštela grad ljubavi! Ova jedinstvena manifestacija koju organizira Kaštelansko kazalište, kroz cjelodnevni program tijekom tri dana donosi novi zamašnjak rastućem turizmu u Kaštelima, ali i priliku za zabavu i opuštanje domaćem stanovništvu.

Program festivala namijenjen je svim generacijama i uključuje večernje koncerte, dnevne radionice i partije na plaži te bajkaonice, igraonice i zumba ples namijenjen djeci. Važno je napomenuti kako su ulazi na ovaj festival i učešće u radionicama besplatni za sve zainteresirane, a na prostorima festivala svoje šarene štandove sa rukotvorinama postaviti će umjetnici te ponuditi posjetiteljima poneki suvenir kao uspomenu na ovogodišnji festival. Valja spomenuti kako će svoje proizvode pokazati štićenici Centra Mir, udruga ATC Hrvatska koja sva prikupljena sredstva ulaže u svoje humanitarne projekte, Vibe Hand Pan sa svojim svjetski poznatim hang drumovima, udruga ARKA i mnogi drugi…

Tijekom festivala predstaviti će se i prva kaštelanska pivovara „Familija“ sa svojim hvaljenim pivom Ferata, a o programu i događanjima više nam je kazao umjetnički ravnatelj festivala Joško Grgin.
Festival počinjemo u četvrtak u 21 sat uvodnim programom u kojem će se predstaviti naš kaštelanski KUD Ante Zaninović nakon kojeg će djecu i odrasle zabaviti i nasmijati skupina malih i velikih klaunova te KAM Hram showom sa vatrom. Prvu večer svojim koncertom začiniti će i zagrebačka techno live atrakcija ABOP koja je već nadaleko poznata po svojim live nastupima.”, ističe Grgin, te dodaje: “Nakon prve večeri, u petak program otvaramo bajkaonicom Nataše Jukić koja započinje u 11 sati i nastavlja se u subotu u 10 sati ujutro. Galeb Bepo donosi vam priču Biseri prosuti morem, a autorica slikovnice provest će vas pričom kroz ljepote i znamenitosti Kaštela. Naime, djeca Kaštela i svi naši gosti imaju priliku graditi nastavak priče, na način koji im mašta naloži. Svi prijedlozi udruženi pod geslom „Samo ljubav“ biti će razmotreni, a najzanimljiviji svakako i usvojeni. Vrijeme je da se Bepo zaljubi. Možda u grlicu iz Kaštela? Splita? Trogira? Mašti na volju.
Na bajkaonicama/radionicama djeca će imati priliku čuti priču, crtati, igrati se stvarajući. A imat ćemo i jednu malu tombolu.
A u subotu u 10 sati dolazi nam u goste jedna sasvim posebna krijesnica. Krijesnica koja se zove baš kao TI! Djeca će sudjelovati u debati, crtati likove onakve kakvima su ih doživjeli. Na kraju naravno imamo i mini tombolu u kojoj najsretniji osvaja slikovnicu.
 .

Tijekom dva festivalska dana u jedinstvenom ambijentu, posjetitelje očekuju beach partiji koji će se u petak i subotu sa početkom u 14 sati odigrati na plaži Shoulavy u realizaciji ruske plesačice, a za ovu priliku i DJ-a, Angelike Anokhine. Dvodnevne radionice plesa, pokreta i glume početi će u 18 sati a realizirati će ih Martina Kartelo i Nataša Pavlov, umjetnice poznate po svojim brojnim performansima i instalacijama.  Zumbu za djecu organizirati će voditeljica Dea Dia studija Marina Kuzmanić sa početkom u subotu u 17 sati…

Večernji program festivala započinje u 21 sat pa će publika u petak moći pogledati nagrađivanu predstavu hrvatske kazališne dive Senke Bulić „Dream of Life“ u kojoj se Senka pretvara u Patti Smith, a čiji drugi dio je koncert u kojem bend izvodi hitove sa njenog prvog albuma. Drugi dio večeri ostavljen je za sarajevski bend Foxy Head.“, kazuje Grgin.
„Svoj posljednji koncert u Hrvatskoj u subotu će održati Punčke, a ovogodišnji festival ljubavi zatvoriti će bihaćka skupina Grefran u tzv grunge koncertnoj večeri.“

Besplatan program i kampiranje na prostoru festivala omogućili su Grad Kaštela, Turistička zajednica Kaštela, Županija Splitsko-dalmatinska te tvrtkeCEMEX, Ribola, Marina Kaštela, Uni Rent i hotel Kastel, a sve ostale informacije možete pratiti na Facebook stranici i na web stranici Lovestock festivala.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij