hren
 

ODRŽAN PRVI MANDOLINSKI KONCERT
Mandolinska sekcija KUD-a ''Ante Zaninović'' iz Kaštela i mandolinski orkestar ''Krešimir'' iz Šibenika, sinoć su održali koncert u crkvici Svetog Jeronima u  Kaštel Gomilici. ''Večer uz zvuke mandolina'', organizirala je udruga Sv. Jeronim u sklopu zadnjeg tjedna ''Kreativnog proljeća''.

Predsjednica KUD-a ''Ante Zaninović'' Marica Tadin pozdravila je mandoliniste i sve okupljene, rekavši između ostalog ,kako je želja ovakvih večeri senzibilizirati javnost za mandolinu i sviranje tradicijskih  glazbala.
Predstavila je domaći mandolinski orkestar koji djeluje već dvadeset godina u sklopu KUD-a ''Ante Zaninović'', kao i goste, mandolinski orkestar ''Krešimir'' koji je lani proslavio 30. obljetnicu postojanja. Kao zanimljivu poveznicu između dva orkestra, istaknula je činjenicu kako je Ante Zaninović, po kojem kaštelanski KUD nosi ime, u Kaštel Kambelovac došao upravo iz Šibenika.

- Oba orkestra odgojili su generacije glazbenika, zabilježili su brojne nastupe i ostvarili nagrade. U orkestru Krešimir ponikli su mnogi šibenski glazbenici, od kojih i planetarno poznati pijanist Maksim Mrvica – čulo se ove večeri.

Večer su glazbom, sa svojim voditeljem Rokom Tokićem, otvorili najmlađi svirači, polaznici 'Škole mandoline' KUD-a A.Zaninović. Probili su led, pobrali zasluženi pljesak i mjesta prepustili svojim starijim kolegama.
U nastavku programa,nastupima su se izmjenjivali, prva grupa mandolinskog orkestra KUD-a ''Ante Zaninović'', pod ravnanjem voditelja Ivana Radilovića te mandolinski orkestar ''Krešimir'' pod ravnanjem voditelja Mate Višića. Oba orkestra vješto su izvela niz tradicijskih pjesama i spletova, kao i ponešto iz repertoara modernijeg izričaja.
Mandolinsku večer u Gomilici, zaključili su gosti iz Šibenika izvedbom pjesme ''Odlazak'', Arsena Dedića, a stihove ''Tamo, tamo da putuješ…'', na poziv voditelja Višića, zapjevali su svi okupljeni i za kraj velikim aplauzom pozdravili izvedbe mladih glazbenika.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij