hren
 

PROVJERILI SMO OBEĆANJE
Uklanjanje dugogodišnjih čempresa sa starog groblja u Kaštel Gomilici izazvalo je negodovanje dijela stanovnika ovog mjesta krajem mjeseca veljače ove godine, no manje od tri mjeseca kasnije, na groblju ipak rastu nove sadnice drveća.

Kako su nas tada informirali nadležni iz Grada Kaštela, čempresi su uklonjeni zbog bolesti i opasnosti za sve koji se nađu na groblju ili u blizini groblja te su najavili da će na tom mjestu posaditi nova stabla, ali takvo objašnjenje dio građana nije zadovoljilo te su se okupili na goblju i paljenjem svijeća upozorili na devastaciju.
Građani su tada novinarima kazali kako su svjesni da je poneko stablo bilo bolesno, ali da je veći dio stabala, prema njihovom mišljenju, bio zdrav te da im objašnjenje iz Grada zvuči naivno. Isto tako, građani su negodovali i zbog načina na koji j sve obavljeno jer su tvrdili kako su ispilana stabla završila na grobovima, što je nepoštivanje pokojnika.

Grad je već mjesec dana kasnije posadio nova stabla i to sedam sadnica čempresa, pet sadnica tuje i dva lovora.

- O svim grobljima u Kaštelima skrbe djelatnici Vlastitog pogona pa tako i o ovom starom gomiličkom groblju i novim sadnicama.
Uz redovnu skrb o sadnicama u narednim danima uslijedit će i košnja trave, koja je poprilično narasla zbog dugotrajnog kišnog razdoblja – kazali su u Gradu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij