hren

SVAKODNEVNO OD PONEDJELJKA
Stručna „borba“ protiv malih tigrastih krvopija na području grada Kaštela započinje ovog ponedjeljka, 10. lipnja, kada će djelatnici tvrtke Cian započeti s radovima adulticidne i larvicidne dezinsekcije tigrastih komaraca.

Ovakva dezinsekcija, kojom se sprječava razvoj i uništavanje razvojnih te letećih oblika komaraca, vršit će se svakodnevno do kraja mjeseca listopada, a iz Ciana su pozvali građane na suradnju.

Kako bi rezultati dezinsekcije i uništavanja tigrastih komaraca na ovom području bili što bolji i efikasniji, iz Ciana su građanima uputili zamolbu da surađuju s njihovim djelatnicima u traganju za leglima, koji se nalaze uglavnom u blizini veće količine vode, postupaju po preporukama stručnih djelatnika te za vrijeme kada se obavlja zamagljivanje zatvaraju vratat i prozore.

Preporuka je da građani uočena legla tigrastih komaraca ili veću kocentraciju ovih insekata na jednom mjestu, prijave Zavodu za javno zdravstvo županije pozivom na broj telefona 401-103 ili besplatni govorni automat br. 0800 300 100, a prijaviti se može i tehničkom uredu Ciana na telefonski broj 540-194.

- Kako tigrasti komarci imaju kratak radijus kretanja od legla, obrađivat će se područja u neposrednom okruženju objekata prizemnom metodom (ULV). U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, poput kiše i vjetra, radovi će se odgoditi za povoljnije vrijeme – poručili su iz Ciana.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij