hren
 

U SRCU KAŠTEL STAROG
Osim čistog mora, uređenih plaža, povijesne i kulturne baštine te prirodnih ljepota, u turističkoj  ponudi nekog mjesta važnu ulogu ima i gastronomija. Iako se s pojmom gastronomije susrećemo svakodnevno i svima su poznate potrebe nekoliko desetaka tisuća gostiju koji u Kaštelima borave u pojedinim periodima, broj restorana na području Kaštela nije na zavidnom nivou. Korake naprijed poduzimaju tek rijetki privatni poduzetnici, kojima je cilj spojiti potražnju i ponudu s opravdanim ulaganjima, a jedan od njih je i mladi kaštelanin Mario Čović, koji je odlučio uhvatiti se u koštac sa svime što donosi vođenje jednog restorana.

Što naumio to i ostvario i od ovog tjedna Kaštela su bogatija za jedan novi restoran na području Kaštel Starog.

Na mjestu nekadašnjeg caffe bara Floramye, u samom centru Kaštel Starog, neposredno uz đardin, niknuo je ugodan restoran imena Fokus,  koji će obogatiti ugostiteljsku ponudu Kaštela, ne samo tijekom sezone već i tijekom cijele kalendarske godine.

Restoran ima unutrašnji dio s osam stolova te vanjski dio s 15 stolova, a sve skupa za ukupno osamdesetak gostiju. Radno vrijeme započinjat će u 7 sati, a svoja vrata restoran će, u ljetnom razdoblju, zatvarati u 1 sat iza ponoći.

Na jelovniku se nalazi cijeli niz jela od mesa i ribe, a jelovnik je prilagođen ponudi mediteranske gastronomije.

Restoran ima i značajnu vinoteku s petstotinjak boca vina iz različitih domaćih i stranih vinogorja, a među njima svoje mjesto imaju i kaštelanska vrhunska i kvalitetna vina.

- U našem restoranu svaki će gost vino moći konzumirati u količinama po izboru, odnosno nitko neće morati naručiti cijelu bocu, već će moći kušati i manje količine, od decilitra pa nadalje te tako imati priliku kušati više vrsta vina – naveo je Čović.

Cijene hrane i pića bit će umjerene i pristupačne, čime se, uz kvalitetne domaće  namirnice  te uvijek svježe pripremljena jela, kao i  brzinu u posluživanju, osigurava mjesto u koje će se gost uvijek rado vraćati.

Restoran će. Izvan sezone, nuditi na jelovniku i cijeli niz kuhanih jela, čime će Kaštelanima omogućiti da prema potrebi zaborave na brza kuhanja u domaćinstvima te dobiju više slobodnog vremena u užurbanoj svakodnevici.

Za pripremu hrane u kuhinji restorana zaduženo je pet osoba, a među njima glavnu riječ vodi kuharica Snježana, koja je bogato kulinarsko iskustvo stekla vodeći kuhinje u nekoliko vrhunskih restorana. Za različite slastice kojima će se ovaj restoran izdvajati od drugih zadužena je slastičarka Danijela, a goste poslužuje tim od šest profesionalnih konobara.

Restoran Fokus službeno je otvoren ovog petka, a na svečanosti otvaranja pohodili su ga gosti koji su se imali priliku odmah uvjeriti u dio onoga što restoran nudi. Naravno, kako nam je Čović kazao, restoran će organizirati i neke posebne večeri, uz povremene nastupe glazbenika, cocktal partyje, promocije i prezentacije ponude.

Ugodna atmosfera, idealna lokacija, vrhunska ponuda i gostoljubivi domaćini bit će neki od razloga zbog čega će se zasigurno u ovom restoranu tražiti i mjesto više.

- Tu smo da udovoljimo zahtjevima gostiju i uradimo sve da gosti iz našeg restorana otiđu u potpunosti zadovoljni. Svi su dobrodošli – poručio je na kraju Mario Čović.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij