hren

MALA OLIMPIJADA
Mališani kaštelanskih dječjih vrtića, njih 200, ovog su četvrtka doživjeli svoje prve zvjezdane trenutke, osvojili svoje prve sportske medalje i većina od njih po prvi put bila dio događanja kakvo ujedinjuje cijeli svijet. U tim trenucima razigranosti i sreće nešto više uspjeha od ostalih imali su mališani iz dječjeg vrtića Maslina, koji su treću godinu zaredom postali ukupni pobjednici Olimpijskog festivala dječjih vrtića Kaštela.

Na igralištu GOŠK-a u Kaštel Gomilici, pod sloganom „I ja ću biti olimpijac“, stotinu djevojčica i isto toliko dječaka iz dječjih vrtića Maginja, Maslina, Tamaris, Trešnjica i Čarobni pianino kroz pet disciplina pokazali su svoju spretnost, snalažljivost, brzinu i zajedništvo.
Tijekom poslijepodneva skakali su u dalj, pretrčavali stazu dugu 50 metara, pokušavali lopticu baciti što dalje, igrali nogomet te otrčali štafetnu utrku 4x 25 metara.
U žaru dječjih borbi bilo je svega, cike, galame, smijeha, poneka suzica, ali najviše ozarenih dječjih lica. Ništa manje emocija nije bilo ni kod njihovih teta, koje su ih zadnje vrijeme pripremale za ova sportska nadmetanja, a ovog dana pratile da djeca budu zadovoljna, sretna i pokažu što znaju i umiju. Puni emocija bili su i brojni roditelji koji su mališane bodrili s tribina gomiličkog stadiona.

Kad su zbrojeni svi rezultati, najboljima su proglašeni mališani iz Masline, dok je ekipa Tamarisa dobila priznanje za fair play ovog natjecanja.
U disciplini trčanje na 50 metara među djevojčicama najbolja je bila Lea Marin iz ekipe Maslina, drugo mjesto pripalo je Eli Katalinić iz Maginje, a treće Miji Blagoje iz Trešnjice. Kod dječaka stazu u dužini 50 metara najbrže je otrčao Niko Olujić iz Maginje, drugi je bio Dino Bašić iz Masline, dok se na treće mjesto plasirao Patrik Josipović iz Maginje.
Četveročlana ženska ekipa iz vrtića Maslina bila je najbrža u štafetnoj utrci 4x25 metara, odmah iza njih plasirala se ekipa Tamarisa, a treće su bile djevojčice iz Čarobnog pianina. Na kraju muške štafetne utrke poredak je bio Maslina, Tamaris i Trešnjica.
U skoku u dalj u ženkoj konkurenciji pobijedila je Sara Rarić iz Tamarisa, druga je bila Iva Serajlić iz Masline, a treća Dora Biočić iz Maginje. Petar Bavčević i Božo Šamadan, obojica iz vrtića Maginja osvojili su prvo, odnosno drugo mjesto u ovoj disciplini među dječacima, a treći je bio Stjepan Novak iz Trešnjice.

Lopticu je među djevojčicama najdalje bacila Lasta Ljubić iz Trešnjice, nešto kraće loptica je letjela Mariji Grgurević  te Paoli Šilović, obje iz Masline. U bacanju loptice među dječacima najuspješniji je bio Ivano Lončar iz Čarobnog pianina, drugi Neo Stipoljev iz Trešnjice, a treći Marko Janković iz Tamarisa.
Male nogometašice Čarobnog pianina bile su neprikosnovene u nogometu, uglavnom zahvaljujući malenoj Viktoriji Aklić Mudnić koja je zabila protivnicama čak osam golova. Drugo mjesto pripalo je ekipi Trešnjice, a treće Tamarisu. Među budućim nogometnim zvijezdama u muškoj konkurenciji najbolji su bili Čarobni pianino, drugo mjesto osvojili su dječaci iz Trešnjice, a treće ekipa Masline.

Najboljima u svakoj od disciplina pripale su zaslužene medalje, a najboljima od najboljih i pehari. Medalje oko vrata ovog su im dana stavili najbolji kaštelanski sportaš u prošloj godini, kick boksač Luka Žuljević te pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić.

Treba spomenuti da je sportskim natjecanjima prethodila ceremonija svečanog otvaranja ovog Olimpijskog festivala u kojoj su predstavnici svakog od vrtića sudjelovali u nošenju i podizanju olimpijske zastave, a prisegu u ime svih sudionika izgovorio je maleni Miho Marinčić iz vrtića Maslina. Predstavnici vrtića trčeći su na igralište unijeli olimpijsku baklju, a olimpijski plamen upalila je Lena Udovičić iz dječjeg vrtića Trešnjica.
Na samom početku pozdravne riječi uputila je predsjednica Zajednice sportskih udruga Kaštela Mirjana Milić, a igre je službeno otvorio dogradonačelnik Kaštela Grgica Benutić.

Da cijelo događanje i ove godine protekne u pravom olimpijskom duhu, uz Mirjanu Milić veliki obol dali su i njeni suradnici iz ZSU željko Bujas, Viktor Bašić i ostali, kao i organizatori iz udruge za sport i rekreaciju Ciciban na čelu s Igorom Šimunovićem te vrijedne tete kaštelanskih dječjih vrtića, službeni suci i brojni volonteri.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij