hren
 

PRIJAVE DO 15. SRPNJA
Kao što je i najavio na nedavno održanoj konferenciji za medije, kaštelanski gradonačelnik raspisao je javni poziv za prijave zainteresiranih u svrhu dodjele potpora za razvoj poduzetništva u ovoj godini.

Rok za podnošenje prijava je 15. srpnja do 15 sati, a prijave mogu podnijeti zainteresirane pravne i fizičke osobe s područja grada Kaštela

Ovisno o mjeri za koju se potpora dodjeljuje, podnositelji  mogu ostvariti pravo na sufinanciranje u iznosu od 15 tisuća do 50 tisuća kuna, a u tu svrhu u gradskom proračunu osigurano je pola milijuna kuna.
Radi se o namjenskim, bespovratnim novčanim sredstvima, kojima Grad želi  poticati razvoj poduzetništva na svom području.

Potpore se odobravaju i dodjeljuju u skladu s propisima o državnoj potpori i mogu se odobriti samo onim korisnicima koji već nisu koristili najveći dopušteni iznos državne potpore za iste opravdane troškove, odnosno dopušteni iznos državne potpore male vrijednosti.
Potpore se dodjeljuju gospodarskim subjektima koji imaju registrirano sjedište na području grada Kaštela, a gospodarski subjekti koji se prijavljuju moraju imati najmanje jednog zaposlenika koji ujedno može biti i vlasnik gospodarskog subjekta. Ulaganje za koji se traži potpora mora biti ostvareno u periodu od 1.lipnja 2018. godine ili tijekom 2019. godine
Korisnik koji nema podmirene financijske obveze prema Gradu Kaštelima neće ostvariti pravo na dodjelu potpora.

Sredstva će se dodijeliti prema određenim mjerama, između ostalog za uređenje i izgradnju poslovnog prostora, nabavu informatičke i druge opreme, troškove registracije društva, nabavu alata i strojeva, nabavu prijevoznih sredstava u svrhu proširenja ponude, ulaganje u poboljšanje i prilagodbu poslovnog prostora za obavljanje poslovne djelatnosti i drugo.
Potpora se ne može ostvariti za novčane kazne, financijske kazne i troškove parničnog postupka, pojedine poreze, troškove vlastitog rada, bankovne troškove, potrošni materijal, najam vozila i pokretnih strojeva,osnivački kapital i slično.

Pristigle prijave obradit će Povjerenstvo za dodjelu potpora, a za ostvarivanje potpora potrebno je dostaviti svu relevantnu dokumentaciju kojom se dokazuje priroda poslovnog subjekta te nastali trošak. Treba napomenuti da će pri obradi i ocjenjivanju biti moguće ostvariti i dodatne bodove, poput mladog poduzetnika, vlasnika koji je osoba s invaliditetom, žene poduzetnice, tradicijskih obrta, starijeg poduzetnika i drugih.

Detaljne uvjete prijava, kao i informacije o potrebnoj dokumentaciji, načinima i adresi dostave prijave možete naći u Javnom pozivu, a obrasce potrebne za prijavu možete preuzeti u nastavku

JAVNI POZIV – PRIJAVE
OBRAZAC 2
OBRAZAC 3
OBRAZAC 4
ZAHTJEV ZA DODJELU POTPORE 1
ZAHTJEV ZA DODJELU POTOPRE 2
PROGRAM 2019
JAVNI POZIV


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij