hren
 

DRUGI DAN  SMOTRE CANTA DALMATIA
Drugi dan 2. regionalne smotre zborova Canta Dalmatia, u dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću doveo je dvadesetak zborovođa, voditelja vokalnih skupina, dirigenata i drugih koji se bave ljudskim glasom, kako bi sudjelovali na stručnom seminaru te došli do novih saznanja koja će podići ili zadržati kvalitetu u radu zbrorova i glazbenih skupina.

Voditelji zborova i dirigenti iz više dalmatinskih gradova i mjesta, u prvom dijelu seminara nazočili su predavanju Vlade Sunka, redovnog profesora na Umjetničkoj akademiji u Splitu, koji je govorio o temi  „Dirigent i međuovisnost glazbenih elemenata u oblikovanju interpretacije“.
Drugi dio višesatnog seminara bio je posvećen temi „Vokalna tehnika u radu s odraslim i dječjim uzrastom - usporedba i praktični rad na zboru“, a predavač je bila vokalna pedagoginja i profesoriica solo pjevanja  Sanja Erceg Vrekalo.
Tijekom ovog drugog dijela seminara kao demonstracijski zbor  dječjeg zborskog pjevanja, sudjelovali su i mališani novoosnovanog zbora Kaštelanski tići.

Nakon dva dana zanimljivih, zabavnih i stručnih događanja 2. regionalna smotra zborova Canta Dalmatia uspješno je završena, a pohvale za organizaciji stigle su na adresu HPD-a Bijaćka vila od svih sudionika.
Bijaćka vila ovo je događanje organizirala u susradnji s Hrvatskim saborom kulture te uz potporu Grada Kaštela i Turističke zajednice Kaštela.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij