hren
 

IDEMO SVI MOLIT DA IH NEMA, A ŠTA IH PRIJE BUDE NEMALO, TO ĆE NAS VIŠE IMAT, JER AKO IH BUDE IMALO, NAS ĆE SKROZ NEMAT
Uletio sin Blesi punih usta, i da štari, ako dože, mnjm, mnjam, Mate mešar, reši mu da šam iša u tri Irške taterine, i izletio na balkon.

Kad, dok si rekao osobni bankrot, uletio Mate mesar, i da di je Blesi, diga mi je pola kila šunke u crijevu.
Mate! Šta tako upadaš, mislija san da nam dolaze prikinit šteriku, pošto su nam već prikinili struju i...i di će Blesi tebi dignit šunku, on ni ne zna šta je to.
A Mate, da Blesi je doša u dućan, nije reka dobar dan, nego utrpa u usta narezanu šunku u crijevu i izletija...aha, bit će tamo.

Izletio na balkon, di se Zakonita uređivala za partijski sastanak. Taman se brijala.
Pa, Mate, jesi ti normalan, vidiš da brijem ekstremnu srednjicu!
On, da, oasti, gospođo Zakonita, nnnti pasa, koja srednjica! Aha, tu si, lupežu, iza matere. Sad si moj!
I zgrabio Blesija za suhi vrat: Vrati mi šunku u crijevu!
A Blesi, da šunka je u crijevu mome, vratit ću ti je ujutro, kad se probavi i to...
Ma, govno ćeš ti meni ujutro vratit, i počeo stiskat Blesijev suhi vrat, ali se Zakonita izderala: Mate, pa o'š mi sina zadavit?! Mrš doli, kakva šunka, šta si nas se uvatija. Vidiš da se spremam za partijski sastanak u crkvi.

Mate, da koji partijski u crkvi. Ona, šta se čudiš, aj ća, zakasnit ću, evo zvoni.
Di zvoni? Ovo zvoni za na misu i...
E, na misu, na misu, šta se, votafak, čudiš!
Pa ne'š tamo na partijski?!
Nego di!

A ne čudi me da sad idete u crkvu na partijski, ionako nediljom na misi pari da je partijski sastanak od svih bivših partijskih sekretara i komesara koji su se prebacili posli 1990., a toliki su komunisti bili, da su čak i komuniste zatvarali. I...i šta se imaš brijat za na partijski, pa neš na Goli otok. Pogledaj se, sve lišo bez punta.
A ona, da mora sve bit čisto, transparentno, nema više kamufliranja stvari.

Ja, da ajd, Zakonita, makni se s balkona, doli se počela rulja skupljat, mislit će da je koji skup za podršku one stvari. Vidi šta su se zagledali, vidi koja bujica. Alooo, koju bip-bip-bip gledate! Ajmo, razlaz!
Onda se Mate opet zagledao u ekstremnu srednjicu, ja rekao: Ptičica! - pa je Mati zazvonilo u glavi od velike teče u kojoj ništa ne kuhamo, jer nema struje, a i da imamo, nemamo šta, kojom sam zamahnuo, i nekako slučajno je zapeo za Blesijevu nogu, pa za moj lakat i aaaahahadezeee, odletio doli, preko neživog zida na rulju.

Dok je Matu kupila Hitna, govorim Zakonitoj: Još mi nije jasno da svi idete, cila tvoja partijska ćelija, a koja ćelije nije vidila, ravno u crkvu držat sastanak, pa to je presedan par excellence, možda čak i dva para excellencea.
Idemo u znak podrške našoj Bruni. Bit će i Andrija.
Nju?! Vi crveni podržavate nju?! Ajd šta ste zauzeli prva mista kraj oltara, ali di ćete još s njom u kolo?
Ništa ne shvaćaš. Podržali smo našu Brunu i idemo svi skupa molit da je nema. Je li rekla - molit ćete da nas nema? Je. E pa sad idemo svi molit da ih nema, a šta ih prije bude nemalo, to će nas više imat, jer ako ih bude imalo, nas će skroz nemat, ili, narodski rečeno - izvisit ćemo.
A doli se počelo pivat, gelem, gelem, aj ća, romale, aj ća ćavale...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij