hren

ODRŽANO PREDAVANJE O FINANCIRANJU EU NOVCEM
''Mogu li svoje projekte financirati europskim novcem'',  bila je tema  predavanja održanog ovog petka 31.svibnja, u organizaciji Mladeži HDZ-a Kaštela, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću. Predavanje o temi održala je dr.sc. Domagoja Buljan Barbača sa Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu.

U ime organizatora prisutne je pozdravio Ivan Udovičić predsjednik gradskog odbora HDZ-a Kaštela,  u svom obraćanju podsjetio je kako se na nacionalnoj razini gotovo svi veći komunalni i infrastrukturni projekti realiziraju upravo iz EU fondova.

Profesorica Domagoja Buljan Barbača se već dugi niz godina bavi temom financiranja iz EU fondova. Zainteresiranima  je predstavila temeljne pojmove i procese , a potom pojasnila bitne faze u pripremi projekata te upozorila na neke česte pogreške koje dovode do neželjenih ishoda. Ukazala je na važnost detaljnog praćenja, često opsežnih uputa, određenog natječaja jer se na taj način najbolje postižu rezultati. Kao bitne komponente kvalitetnog projekta istaknula je relevantnost, koherentnost,učinkovitost,izvedivost,isplativost,održivost,partnerstvo.

Više informacija Europskim strukturinimi investicijskim fondovima kao i natječajima svi zainteresirani mogu pronaći na stranici https://strukturnifondovi.hr/,  a stanje povučenih sredstava može se pratiti na stranici https://cohesiondata.ec.europa.eu/overview.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij