hren

PREDAVANJE SRIJEDOM
„Srijeda u ulici Kaštelanskog crljenka“, ove srijede, 29. svibnja, donosi predstavljanje nacrta Plana upravljanja obalnim područjem grada Kaštela, koje će se održati u 18.45 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Ključna pitanja za upravljanje obalnim područjem, a to su klimatske promjene i prirodni okoliš, plavljanje obale i moguće mjere zaštite s posebnim osvrtom na ugroženu graditeljsku baštinu, perspektive razvoja turizma te prostorno planiranje i daljnji razvoj Grada Kaštela, analizirana su na četiri već održane radionice.

Temeljem analize, izrađen je nacrt Plana upravljanja obalnim područjem grada Kaštela koji sadrži prijedloge smjernica i mjera za poboljšanje stanja, te primjere rješenja za jačanje otpornosti grada.

Prijedloge i rješenja iz Plana ove će srijede predstaviti dr.sc. Jure Margeta, dr.sc. Lidija Petrić, dr.sc. Ana Grgić, dr.sc. Hrvoje Bartulović i dr.sc. Martina Baučić sa Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu.

Nakon predstavljanja plana uslijedit će panel diskusija o tome kako sačuvati obalna područja u korist sadašnjih i budućih generacija te kako osigurati održivo korištenje prirodnih resursa, osobito u pogledu korištenja voda, ali i kako očuvati cjelovitosti obalnih ekosustava i krajolika, te kako spriječiti i smanjiti učinke prirodnih katastrofa, a posebno onih uzrokovanih klimatskim promjenama.

- Znamo kako klimatske promjene nažalost rezultiraju mnogim  promjenama u prirodnim ciklusima, a prema najnovijim znanstvenim izračunima mogu dovesti i do katastrofalnih posljedica već do kraja ovog stoljeća – upozorili su organizatori događanja iz Javne ustanove Rera te FGAG Split.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij