hren

ODRONI KAO VRSTA UGROZE U KAŠTELIMA
Odroni na Kozjaku do sada nisu bili česta pojava, no nakon jednog većeg odrona na istoku Kozjaka u siječnju prošle godine, ovog su ponedjeljka građani ponovno dojavili o još jednom odronu ponad Kaštel Gomilice, u blizini gdje je bio i prošlogodišnji odron.

Prema kazivanjima ponovo se čula jaka buka, a kamenje se s vrha, uz veliku prašinu, kotrljalo prema vatrogasnom putu.

O ovom događaju pitali smo načelnicu Civilne zaštite Kaštela, dogradonačelnicu Jadranku Matok Bosančić, koja nam je kazala kako je ova informacija stigla do nje preko nekolicine građana te je odmah razgovarala s nadležnima u DVD-u Kaštel Gomilica koji su izašli na teren.

Po povratku s terena vatrogasci su izvjestili kako odron nije stigao do protupožarnog puta pa nema smetnji u prometovanju njime. Ni u kaštelanskoj podružnici HGSS nisu imali posebnih saznanja o mogućim problemima uzrokovanih ovim odronom.

O sigurnosti cijelog područja nitko nije mogao konkretno komentirati jer vremenske neprilike i velike količine kiše uvijek mogu dovesti do nekih neželjenih situacija u prirodi.

A upravo zbog toga, u Gradu Kaštela i Civilnoj zaštiti Kaštela, koji ovih dana razmatraju i donose prijedloge za Plan procjene rizika za ovu godinu, odlučili su i odrone staviti u moguće ugroze, i to odmah nakon požara i potresa.

Pa ako uskoro na određenim područjima na Kozjaku ugledate oznake upozorenja na mogućnost odrona, nemojte ih ignorirati. One će tu biti s razlogom


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij