hren

S GRADSKIH BIRALIŠTA
I dok građani Hrvatske očekuju prve neslužbene rezultate, popratili smo kako su na današnjim izborima glasovali građani Kaštela. Do 22 sata u kaštelanskom Gradskom izbornom povjerenstvu „prošlo“ je 11 biračkih mjesta, od njih 21, a rezultati na tim biračkim mjestima uglavnom su očekivani.

Kandidacijske liste koje su na prvih 11 biračkih mjesta dobile više od 10 glasova birača su HDZ za koji je glasovalo 1025 glasača, Suverenisti su na tim biračkim mjestima dobili 524 glasa, a SDP 500 glasova.

Potom slijedi lista  Nezavisni za Hrvatsku s 371 glasom te kandidacijska lista Mosta sa 307 glasova i Nezavisna lista Mislava Kolakušića sa 306 glaova građana s pravom glasa. Lista Marijane Petir dobila je do sada 212 glasova, a Živi zid 158 glasova. Lista Pametno na dva biračka mjesta dobila je više od 10 glasova i to ukupno 32 glasa.

Kaštelani nisu pokazali posebno zanimanje za preferencijalne glasove, a među onima koji su ih najviše dobili na svojim listama su Karlo Ressler, Biljana Borzan, Ruža Tomašić, Vilibor Sinčić i drugi.

U isto vrijeme s prvim rezultatima na državnoj razini, znat ćemo i kako su glasovali birači na ostalim kaštelankim biralištima te koliki je bio odaziv Kaštelana.

Kaštela do 23 sata...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij