hren

ZATVORENA BIRALIŠTA, BROJE SE GLASOVI
Prema izlaznim anketama, objavljenim oko 20 sati, HDZ će u Europskom parlamentu imati pet zastupnika, SDP tri, a po jednog zastupnika imat će nezavisna lista Mislava Kolakušića, Suverenisti, Živi zid i Amsterdamska koalicija, no hoće li i biti tako znat će se kad se budu znali prvi neslužbeni rezultati. No da će biti zanimljivo govori i prvi podatak stigao s kaštelanskih birališta, a to je činjenica da je na biračkom mjestu broj 2 u Kaštel Sućurcu, gdje je poslovično na  izborima dobivao HDZ, prevaga za nekoliko glasova otišla na stranu SDP-a

Predstavnici i članovi kandidacijskih lista, njih 33 koje su sudjelovale na izborima, diljem Hrvatske čekaju te prve rezultate pa tako i u Kaštelima, gdje su izbori, prema riječima predsjednice Gradskog izbornog povjerenstva Irene Klisović, protekli bez incidenata i pritužbi s glasačkih mjesta.

U svojim prostorima u Kaštel Sućurcu prve izlazne ankete čekali su i članovi kaštelanskog HDZ-a te SDP-a, dobrog raspoloženja i kako su kazali, sve protiče prema očekivanjima.

- Izlazne ankete govore o pet mandata HDZ-a što smo i predviđali. Iako izlazne ankete ne moraju odgovarati stvarnom stanju, to je rezultat kojeg je HDZ i planirao. Što se tiče birača u Kaštelima, znamo da će određeni broj glasova otići listama s kandidatima koji su prije nekoliko godina bili s nama na listi, a danas nisu, ali ne sumnjamo u biračko tijelo HDZ-a u Kaštelima te ovim putem zahvaljujem svima koji su izašli na izbore i dali nam potporu. Što se tiče preferencijalnih glasova u Kaštelima, pretpostavljam da će ih najviše na listi HDZ-a otići Domagoju Maroeviću, svojevrsnom predstavniku naše županije na listi – kazao nam je predsjednik HDZ-a Kaštela Ivan Udovičić.

- Prema očekivanjima SDP će osvojiti tri mandata, jednog više od onog do sada. Prema očekivanjima u stranci time bismo trebali biti zadovoljni, iako smatram da ne smijemo biti zadovoljni sve dok SDP ne bude stranka koja pobjeđuje na izborima pa i europarlamentarnim u Kaštelima. Isto tako očekujem da ćemo biti druga politička opcija iza HDZ-a – izjavio je predsjednik kaštelanskog SDP-a Dražen Đaković, a na pitanje kome će u SDP-u otići većina preferencijalnih glasova Kaštelana, prvi čovjek SDP-a kazao je kako pretpostavlja da će to biti Ranko Ostojić ili Fred Matić.

Prvi rezultati s kaštelanskih birališta u Gradsko izborno povjerenstvo u Kaštel Sućurcu počeli su pristizati oko 20.30 sati, a kako je najavljeno prvi neslužbeni rezultati u državi znat će se poslije 23 sata.

Foto: PGK

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij