hren
 

PROGRAM U ORGANIZACIJI BIVŠIH UČENIKA
Proteklog petka Srednja škola Braća Radić obilježila je 20 godina rada gimnazijskog dijela škole. Od dvadesetak učenika, koliko ih je brojao razredni odjel 1.g školske godine 1998./1999., do danas, kada ih broji dvjestotinjak, mnogo se toga promijenilo. Taj mali razredni odjel, prva generacija gimnazijalaca made in Kaštela za mnoge je predstavljala tek eksperiment koji nema budućnosti. U lošim uvjetima, s podstanarskim statusom u OŠ Kneza Trpimira za mnoge je to bio projekt osuđen na neuspjeh.

Sada, međutim,  nakon dvadeset godina, situacija je puno drugačija: dvjesto učenika, osim programa opće gimnazije Škola sada ima i odjel jezične gimnazije, ponuda izbornih predmeta i stranih jezika (talijanski, njemački, španjolski) je veća, učenici imaju mogućnost sudjelovanja u izvannastavnim aktivnostima, međunarodnoj učeničkoj razmjeni. Za naglasiti je i da je ove školske godine iznjedrila četvero učenika sudionika državnih natjecanja. Upravo na sam dan proslave predstavnici Škole u GLOBE projektu bili su na Državnoj smotri, a s njima i profesorica Ivanka Stipoljev, razrednica prvog odjela kaštelanske gimnazije.

U ime odsutne razrednice kao i u ime učenika prve generacije prisutnima se obratila Tomislava Vidović i iznijela sjećanja na gimnazijske dane koja je razred skupljao u maloj zajedničkoj bilježnici. Iznijela je samo neke crtice, dok je većina vjerojatno ostala u bilježnici, samo za njihove oči i uši.

Program kojim se obljetnica ukrasila priredili su upravo bivši i sadašnji učenici; tako smo imali prilike na klaviru čuti Veselu Perić, studenticu glazbene akademije, stand up komičara Ivu Musulina, Pavla Milatića koji je pjevao i svirao na gitari, a uvertiru u sam događaj priredili su sadašnji učenici tradicionalnim plesom pod vodstvom profesora Špira Osibova.

Čitav program vodila je Maruša Stamać, također bivša učenica, sada istaknuta novinarka Nove TV, a prisutnima su se obratili i Grgica Benutić, dogradonačelnik grada Kaštela, Ivan Udovičić, predsjednik Gradskog vijeća te Marija Kezele, ravnateljica SŠ Braća Radić. Prigodu obljetnice dodatno je uljepšala i izložba slika Jasne Fantić, akademske slikarice i dakako bivše učenice jedne od generacija kaštelanske gimnazije.

Obilježavanje dvadesete obljetnice bila je prigoda za susret generacija bivših učenika i njihovih nastavnika, prisjećanja na zajedničke školske dane, ali i za stvaranje ideja o budućim zajedničkim suradnjama.

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij