hren
 

FIRE COMBAT NATJECANJE
Na poligonu vatrogasnog doma DVD-a Mladost u Kaštel Sućucu, ove su se subote okupile 22 muške i dvije ženske ekipe, koje su pokazale spremnost, brzinu i uvježbanost u 6. natjecanju vatrogasnih grupa – fire combat, „Vatrena Mladost“.

Podijeljeni prema starosnoj dobi i spolu, ekipe sastavljene od dva člana, među kojima je bilo i dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca,  borile su se u pet klasa, prolazeći zahtjevan poligon.

Najbronija je bila klasa A, u kojoj je nastupilo 14 ekipa, a najbolja među njima bila je ekipa DVD Kaštela, koju su činili Ante Petrović i Ivan Batina. Na drugo mjesto s 0,89 sekundi i isto toliko bodova zaostatka,  plasirala se ekipa  DVD Zlatar Bistrica, Lovro Hajdek i Goran Mikulec, dok su treći bili Toni Šimić i Josip Mioč, ekipa DVD Mladost 1.
Od kaštelanskih ekipa u ovoj kategoriji nastupila je i ekipa DVD Mladost 2, Ivan Šimović i Mateo Dražić, koji su na kraju zauzeli četvrto mjesto.

U klasi B nastupilo je šest ekipa, a najbolja je bila ekipa JVP Velika Gorica, Ivica Maceković i Daniel Jančić. Drugi su bili Marijo Grgić i Josip Deanković iz DVD Kaštel Gomilica, a treće mjesto pripalo je ekipi „Čujen čele“ u sastavu Špiro Radunić i Ante Petrović iz DVD-a Kaštela.

Klasa C i klasa D imale su tek po jednu natjecateljsku ekipu, u klasi C to su bili Bruno Šešljaga i Tomislav Cundeković iz DVD-a Velika Mlaka, a u klasi D Dražen Pavlić i Dražen Đurašin iz zagrebačke JVP.  Obje ekipe uspješno su prošle poligon .

U klasi E, među ženama, natjecale su se dvije ekipe. Ovog puta bolje su bile djevojke iz DVD-a Lipovljani, Marija Šikić i Dijana Vanjek koje su nastupale pod nazivom „D&M team“, dok su se Monika Kolar i Snježana Mikša, ekipa „ Monika i Snježana“, iz Velike Gorice i Ribnice, morale zadovoljiti drugim mjestom.

Najbolje vrijeme cijelog natjecanja te time i najviše bodova, ostvarila je ekipa DVD Kaštela, Petrović i Batina te su tako ponijeli i titulu pobjednika u apsolutnoj konkurenciji.

Foto: Filko Garbin


KOMENTARI: