hren

TKO JE BRŽI I SPRETNIJI
Djeca iz vjerskog vrtića Pčelica u Kaštel Lukšiću petu su godinu zaredom ponijeli titulu pobjednika Male vatrogasne olimpijade, a ovog puta to im je uspjelo u konkurenciji 245 mališana iz kaštelanskih dječjih vrtića te sedam gostujućih vrtića na jubilarnoj 10. Maloj vatrogasnoj olimpijadi.

Igralište GOŠK-a u Kaštel Gomilici u petak poslijepodne zauzeli su mališani u crvenim, zelenim, plavim, bijelim i žutim majicama, predvođeni svojim vrtićkim tetama, potpuno predani zadacima pred njima.
A zadaci, slični vatrogasnim vježbama, od njih su tražili brzinu, spretnost i snalažljivost u gađanju mete, bacanju novčića u vodu, prenošenju vode, spajanju matica i vijka, gađanju boca loptom i drugim igrama.
Iako su svi ozbiljno shvatili ono što se od njih očekivalo, djeci osmijeh nije silazio s lica, što je, kako je kazao glavni kaštelanski vatrogasni zapovjednik Milivoj Taslak i jedan od glavnih ciljeva ovih igara.

- Primarni cilj nam je da nam se djeca zabave i na jedan, njima zabavan način, približimo im vatrogastvo. Organizacija olimpijade traži poprilično vremena i truda, ali ništa nije teško kad vidite njihova vesela i nasmiješena lica – kazao je Taslak i naglasio kako će zasigurno dio mališana koji sudjeluju u ovim igrama jednog dana biti vrijedni članovi vatrogasne zajednice.

A u dobrom raspoloženju, među 28 ekipa iz kaštelanskih gradskih, vjerskih i privatnih vrtića, najviše bodova, čak 238, sakupile su vrijedne Pčelice iz Kaštel Lukšića. Na drugo mjesto plasirala se ekipa vrtića Mendula 1, koja je osvojila 189 bodova, dok su trećeplasirani mališani iz dječjeg vrtića Tamaris 2 osvojili 178 bodova. Četvrto mjesto pripalo je vrtiću Mali Isus, peto vrtiću Tamaris 1, a šesto Žižuli 1. Sedma je na kraju natjecanja bila Smokvica, osma Maginja 1, deveta Maslina 4 te deseta ekipa Maginja 2 te ostale ekipe.

Osim kaštelanskih dječjih vrtića na ovom jubilarnom natjecanju nastupilo je i sedam gostujućih ekipa, koje su se natjecale izvan konkurencije. Bile su to ekipe iz dječjih vrtića iz Segeta Donjeg, Solina, Sinja, Klisa, Vrgorca, Dugog rata i Trogira.

- Ove smo godine odlučili pozvati i goste da na poseban način obilježimo ovu desetu godinu održavanja olimpijade. I oni su, baš poput djece iz Kaštela pokazali zainteresiranost i dobro se zabavili pa ne bi bilo čudno da uskoro ovakva natjecanja budu organizirana i u nekim drugim gradovima ili na nivou županije - ustvrdila je ravnateljica DV Kaštela Ivanka Vučica.

A među malim gostima, najbolji su bili mališani iz dječjeg vrtića Bili cvitak iz Sinja, koji su svoj dobar rezultat pripisali  alkarskim korijenima. Drugi su bili članovi ekipe iz Dugog rata, s treći mali Klišani.

Svim sudionicima Male vatrogasne olimpijade pripali su slatki pokloni, a najboljima i poneka igračka za vrtić te pehari i priznanja, koje su im uz Taslaka i Vučicu podijelili i predsjednik te zapovjednik DVD-a Gomilica Srećko Radan i Matko Bralić te dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić.

Nakon napornog natjecanja djeca su imala i prigodu opustiti se i u svojevrsnom dvorcu na napuhavanje, koji ipak nije bio dvorac, već vatrogasna postaja, a koji su im organizatori iz DVD-a Gomilica i DV Kaštela osigurali uz pomoć pokrovitelja i sponzora.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij