hren

U DANE VIKENDA PONOVNO ĆE ZAPUHATI JUGO KOJE ĆE POVREMENO BITI JAKO
O hladnoći dosadašnjeg tijeka svibnja ne treba trošiti puno riječi. Dovoljno je reći da već sada postoji vjerojatno da će ovogodišnji svibanj biti među 3 najhladnija posljednjih stotinjak godina.

Pred nama su dani vikenda i mnogi se pitaju kakvo nas vrijeme očekuje. Krenimo redom…

Petak će početi prohladno. U nekim kotlinama Zagore temperature zraka past će na oko 5°C ili čak malo niže. Uz obalu i na otocima minimalne temperature zraka većinom od 9 do 13°C. Danju će biti toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 18 do 23°C. Bit će pretežno ili djelomično sunčano i suho, ali će samo ponegdje u Zagori postojati mogućnost slabog i prolaznog pljuska. Noću tiho, danju će puhati slab jugozapadnjak, a prema večeri na otvorenom moru umjereno jugo.

Dane vikenda obilježit će jugo! Bit će promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Iako će oba dana vikenda u većem dijelu Dalmaciji veći dio dana biti suho, i u subotu i u nedjelju povremeno će biti slabe i prolazne kiše. Puhat će umjereno, a sjevernije od Šibenika povremeno i jako jugo. Zbog juga i nešto više oblaka noći će biti toplije nego u petak, a danju će u većini predjela biti toplo, uglavnom od 18 do 23°C.

Ciklona će naglašenije djelovati na vrijeme u ponedjeljak, pa će i kiša biti češća, jugo će oslabiti i prestati, a bit će tek neznatno svježije. Od utorka ponovno više sunčanih razdoblja i samo malo toplije, ali se gotovo svakodnevno može očekivati pojava prolazne i kratkotrajne kiše.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij