hren
 

SEDAM MEDALJA
Više od 700 natjecatelja nastupilo je ovog vikenda na 23. državnom prvenstvu u mažoret plesu održanom u Murskom Središću, a među njima i Kaštelanske mažoretkinje, koje su se okitile sa sedam medalja, od čega dvije zlatnog, dvije srebrnog i tri brončanog sjaja.

Zlato su tako osvojile mlađe juniorke u tradicionalnom mažoret plesu te mlađe juniorke u exibition grupi. Srebro je pripalo seniorkama u exibition grupi te duetu s rekvizitima koji su činile seniorke Klara Crnković i Andrea Šalov. Kadetkinja Doroti Jurić u solu s rekvizitima, juniorke u tradicionalnom mažoret plesu te seniorke u paradnoj grupi, osvojile su brončane medalje.

Ovim rezultatom cure su opravdale titulu višestrukih državnih prvakinja i ostvarile priliku da se predstave na europskom natjecanju u Lignanu u Italiji u listopadu 2019. godine.

Iz kluba su poručili da su se osjećali zaista ugodno zahvaljujući organizatorima u udruzi mažoretkinja Mursko Središće i Hrvatskom savezu amaterskih mažoret timova te su svojim plasmanom  postavili visoku ljestvicu Gradu Kaštela i svome klubu za organiziranje 24. državnog prvenstva koje će se održati u Kaštelima u svibnju 2020. godine.

Naime, Kaštelanske mažoretkinje su se natjecale s deset koreografija, od koje samo tri nisu dobile medalje te su tako još jednom se pokazale kao vrsni promotori svoga grada.

- Ovaj rezultat ponovo dokazuje potencijal nkaštelanskih mažoretkinja, ali i sposobnosti njihovih trenerica Alene Rako i Ivone Bašić. Osim natjecateljskog dijela djevojke su se lijepo družile i putovanje na sjever Hrvatske provele u dobroj atmosferi te sklopile nova prijateljstva s curama iz cijele Hrvatske - kazala  je predsjednica kluba Dražana Krajina.

Osim domaćinstva državnog prvenstva Kaštelanske mažoretkinje očekuje i organizacija regionalnog natjecanja u mažoret plesu u lipnju ove godine.

Foto: Fani Crnković, Katija Alerić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij