hren
 

PREDIZBORNA KAMPANJA
U okviru predizborne kampanje, tri tjedna uoči izbora za zastupnike u EU parlament, treći na listi SDP-a, saborski zastupnik i nekadašnji ministar branitelja, Predrag Fred Matić, dio nedjeljnog prijepodneva proveo je u Kaštelima, družeći se s članovima gradske organizacije svoje stranke, među njima i predsjednikom kaštelanskog SDP-a Draženom Đakovićem, gradskim vijećnicima iz redova SDP-a  te zainteresiranim građanima.

U neobaveznim razgovorima na sućuračkoj rivi Matić je naglasio kako će se, u slučaju da postane zastupnik u EU parlamentu, posebno zalagati u borbi protiv korupcije u Hrvatskoj te raditi na temama obrane i  sigurnosti, kao i temama ratnih veterana i stradalnika rata.

- Tisuće su tema na kojima treba raditi, a ja ću se uglavnom „uhvatiti“ onih s obzirom na moje reference. Angažirat ću se tako na temama vezanim uz borbu protiv korupcije koja je velika rak-rana Hrvatske, budući da sam više godina bio član Transparency Hrvatska. Tu su pitanja obrane i sigurnosti, jer ističem, imam nekoliko certifikata NATO-a, koje sam svojim radom zaslužio, a naravno, tu su i teme o ratnim veteranima i ratnim stradalnicima. U EU parlamentu sigurno će biti nekolicina ratnih veterana jer su većina država članice NATO-a, ali osim mene, teško će u EU parlamentu biti netko tko je bio zarobljenik koncentracijskih logora s kraja 20. stoljeća – kazao je Matić u razgovoru.

Kako je naglasio, iako je eurofil, ako Hrvatska ne bude ravnopravna s drugim članicama, uzaludan je njen ulazak u Europsku uniju.

- SDP-ov slogan na ovim izborima je „Ravnopravni“, jer ono što želimo je da Hrvatska nikada više ne doživi sudbinu kakvu je doživjela u Austro-ugarskoj ili prvoj i drugoj Jugoslaviji. Kada bi u jednoj rečenici trebao izreći što želim Hrvatskoj, onda bih rekao da želim isto ono što Angela Merker želi Njemačkoj, a Emmanuel Macron Francuskoj, e to ja želim Hrvatskoj, ni manje, ni više.
Naglašavam da svi euro zastupnici koji iz Hrvatske odu u Bruxelles prvenstveno su zastupnici hrvatskih interesa, pa tek onda svojih stranaka – ustvrdio je Predrag Matić.

- Kao umirovljeni brigadir HV-a i vukovarski branitelj, očekujem glasove hrvatskih branitelja, kojima ovom prigodom poručujem ako se između Resslera i moje malenkosti odlučite za Resslera, bujrum ili mašala – kazao je ovaj saborski zastupnik, koji je uz osmijeh naveo kako u SDP-u očekuju na ovim izborima tri mandata, a neće se buniti ni za poneki više.

Osim u Kaštelima, Matić se ove nedjelje družio s SDP-ovcima i drugim građanima i u Splitu te Klisu.

Foto: PGK


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij