hren
 

BRZA REAKCIJA NADLEŽNIH
Članak koji smo prije nekoliko dana objavili, a donosi otvoreno pismo gradonačelniku Kaštela o postupanju sa spomenikom Palim borcima, koji je prije pet mjeseci, zbog radova, uklonjen s Trga hrvatske mladeži u Kaštel Lukšiću, izazvao je brojne reakcije građana diljem Hrvatske i šire, ali i nadležnih u Gradu Kaštela te Ministarstvu kulture.

Reakcije na deponiranje spomenika među otpadom bile su različite, od kritika pa do pohvala na različite adrese, a jedan od čitatelja (podaci poznati redakciji), odmah po objavi teksta uputio je upit u resorno Ministarstvo kulture odakle je najavljena reakcija na postojeće stanje.

U kratkom roku iz Ministarstva su čitatelju poslali fotografiju iz koje se može iščitati da je spomenik odmah u utorak pravilno zbrinut u zaštitnu foliju te odložen na primjerenije mjesto. Kako doznajemo, rezultat je to reakcije gradonačelnika Kaštela Denisa Ivanovića na upućeno mu pismo iz kojeg je saznao o načinu deponiranja spomenika, ali i nadležnih iz Ministarstva kulture.

Prema neslužbenim informacijama dobivenim u Gradskoj upravi, spomenik će na predviđeno mjesto u Kaštel Lukšiću biti postavljen  u što kraćem roku.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij