PLANINARI SLAVLJENIČKI
Članovi HPD-a Kozjak u proteklim danima obilježili su svoj 70. rođendan, tijekom vikenda u zajedničkim planinarskim turama Kozjakom, a u ponedjeljak svečanom Skupštinom te promocijom dokumentarnog filma nastalog za tu veliku prigodu.

Planinari Kozjaka i njihovi prijatelji u subotu su se okupili na „svojoj“ planini te nakon zajedničkog planinarenja opustili se u planinarskom domu Putalj, uz zajedničku trpezu te glazbu, koja ih je zabavljala do dugo u noć.
U nedjelju je otvoreno penjalište Putalj, koje se nalazi pet minuta hoda od planinarskog doma. Penjalište se sastoji od nekoliko smjerova različitih težina, a već prvog dana zainteresirani su ih mogli iskušati.
Svečana Skupština, pod predsjedanjem Ivice Perkovića,  održana u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu bila je prigoda za brojne čestitke, a svojom nazočnošću cijelo događanje, uz dobre želje slavljenicima, uveličali su Goran Gabrić iz Hrvatskog planinarskog saveza, Vinko Prižmić iz HGSS-a, dogradonačelnik Kaštela Grgica Benutić i pročelnica Sandra Zokić, kao i brojni prijatelji, donatori i sponzori.

Članovima društva koji ove godine slave neku od jubilarnih godišnjica među sućuračkim planinarima, ove su večeri dodjeljena posebna priznanja.
Za deset godina u društvu priznanja su dobili Milan Alfirević, Špiro Pave Alfirević, Vicko Alfirević, Marijana Alen, Majda Bočina, Nikola Borović, Domagoj Božin, Ana Bulić, Jurica Ćatipović, Milica Kovač, Marija Ljubenkov,  Marinko Ljubenkov, Ivica Perković, Bartol Popović, Mirjana Popović, Tomislav Prolić, Pavao Sokol, Vesna Sokol, Iva Sokol, Srećko Sokol, Ivan Šego, Drina Škoton, i Mario Špar.
Za 20 godina djelovanja u sućuračkim planinarima priznjanja su dobili Marija Antičević, Tonći Ljubenkov i Ante Mandarić, a za 30 godina Ladislav Barić, Miroslav Braškin, Nediljka Muftić, Mate Opačak, Mladenka Opačak i Drago Pirić.
Priznanja za 40 godina dodjeljena su Tonću Anti Alfireviću, Špirku Domljanoviću, Katjuši Kokić, Ljubomiru Romaniću, Anti Slaviću, Davorki Slavić, Mirjani Šiškov, Eduardu Vardi i Robertu Vardi.
Pola stoljeća članstva razlog su priznanja dodjeljenih Kseniji Bakotin, Dragani Barić, Dariji Ivanišević, Katici Plepel i Željki Vardi.
Za 60 godina priznanja su uručena Peri Bakotinu , Franki Bakotin, Nađi Domljanović i Dorjanu Uglešiću, a za 70 godina Tonću Alfireviću i Bogdani Bakotin.

Ovom prigodom dodjeljene su i zahvalnice tvrtkama i institucijama koje pomažu rad društva, kao i pojedincima za doprinos radu društva i razvoja planinarstva. Posebna zahvalnica za razvoj planinarstva posmrtno se dodjelila Dragi Grubaču.
Svečana Skupština bila je i prilika za dodjelu posebnih priznanja Hrvatskog planinarskog saveza. Tako su brončani znak HPS-a dobili: Domagoj Božin, Jurica Ćatipović, Ivica Perković, Bartol Popović, Tomislav Prolić, Pavao Sokol, Srećko Soldo i Mario Špar. Srebrni znak dobili su Miroslav Braškin i Marinko Ljubenkov. Zlatni znak dobili su  Ante Alfirević, Marija Antičević Mate Opačak. Zlatna plaketa HPS-a  uručena je Špirku Damljanoviću.
Na kraju večeri, predstavljen je i dokumentarni film "Kozjak - tragovima prvih koraka", za koji režiju potpisuje Erik Lončar, a asistent redatelja i scenarist bio je Ante Katić. Snimanje i montažu potpisuje Robert Rimac, dok je autor glazbe Mario Čuljak, a producent filma  Ante Majić.

Cijelu večer program je vodila Marijana Vulas, a svojim glasovima uveličali su je članovi klape Podvorje.

Foto: Luka Ištuk i HPD Kozjak


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij