hren
 

U NAREDNIM DANIMA
Svoj 70. rođendan, kojem su posvećena brojna ovogodišnja događanja u njihovoj organizaciji, članovi HPD-a Kozjak posebno će obilježiti u danima pred nama. Tako ovog vikenda, planinare Kozjaka i njihove prijatelje te goste očekuju izletničke ture, zabavno-glazbeni program, otvaranje penjališta Putalj, svečana Skupština te promocija dokumentarnog filma.

Gosti će u planinarski dom Putalj početi pristizati u poslijepodnevnim satima petka, 26. travnja, a već u subotu u 8 sati, započinju planinarski izleti.
Prvi izlet je grebenom Kozjaka, a sudionici izleta okupit će se u 8 sati kod groblja i crkvice Gospe na Hladi u Kaštel Sućurcu te će organiziranim besplatnim prijevozom svi zajedno stići na polaznu točku na Malačkoj. Staza ovog planinarskog izleta vodi od Malačke preko crkve Sv. Ivana na Birnju, Orlovog gnijezda, vrha Debelić, crkvice Sv. Luke do planinarskog doma Putalj. Tura je duga 12 km, a predviđeno trajanje je između pet i šest sati.

Sudionici drugog izleta krenut će u 8.30 sati od planinarskog doma Putalj do Marića staja i natrag, u dužini oko 5 km, za što će im trebati oko tri sata.
I dok će jedni krenuti prema Marića stajama, u isto vrijeme drugi dio sudionika hodat će od planinarskog doma Putalj do Sv. Jurja pa opet natrag prema domu, te za približno jedan sat proći jedan kilometar.

Vodiči navedenih izleta su Ana Lazarušić, Marin Anterić, Marko Lemac, Denis Perković, Ivica Perković i Mario Špar, a ako se netko u zadnji tren odlučio sudjelovati u nekoj od tura može se javiti za izlet grebenom Kozjaka Marinu Anteriću na mobitel 097 798 2823, za izlet na Marića staje  Marku Lemcu na mobitel 091 540 5381 te Mariu Šparu na mobitel 092 221 0107 za izlete na Sv. Juraj i Sv. Luku.

Nakon izleta svi sudionici su pozvani u Planinarski dom Putalj gdje će se nastaviti s proslavom uz gradele i glazbu uživo.

Slavljenička nedjelja, 28. travnja,  započet će u 8 sati izletom na jedan kilometar udaljenu lokaciju do crkvice Sv. Luke, a u 10 sati bit će upriličeno otvaranje penjališta Putalj te prezentacija sportskog penjanja.

Prvi dan idućeg tjedna, u ponedjeljak, 29. travnja u 19 sati, u kinu Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu, održat će se svečana Skupština društva, na kojoj će se ujedno predstaviti značajniji projekti i aktivnosti društva uz dodjelu priznanja članovima i suradnicima koji su svojim aktivnostima i donacijama pridonijeli radu HPD-a Kozjak i promociji planinarstava u Hrvatskoj.
Nakon Skupštine, u 20 sati, bit će upriličeno predstavljanje i projekcija dokumentarnog filma "Kozjak - tragovima prvih koraka".
U predvorju kina  ovog će dana  biti postavljena izložba fotografija snimljenih prilikom nastajanja dokumentarnog filma.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij