hren
 

HUMANOST NA DJELU
Znatne količine hrane i higijenskih potrepština prikupljene su i u ovogodišnjoj akciji „I njima je Uskrs“, koju je za korisnike kaštelanskog  prihvatilišta za beskućnike  organizirala udruga Sveti Jeronim, uz suradnju s Gradom Kaštela te kaštelanskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Tijekom prošlog tjedna u osnovnim školama, srednjoj školi Braća Radić te gradskim, privatnim i vjerskim  vrtićima bile su postavljene kutije u koje su djeca, učenici, njihovi roditelji, ali i svi ostali zainteresirani građani, donosili hranu i higijenske potrepštine. Zanimljivo je spomenuti da su u DV Čarobni pianino akciju proširili i na svoje objekte u drugim gradovima i mjestima u županiji, u kojima njihovi vrtići djeluju.

Volonteri i djelatnici udruge Sveti Jeronim početkom ovog tjedna prikupili su sve donirano, a različitog materijala bilo je više od pet tona. Između ostalog bilo je tu ulja, šećera, tjestenine, sokova, brašna, različitih konzervi, gotove hrane, sredstva za čišćenje i održavanje osobne higijene te drugog.

Zbog količine prikupljenog, osim korisnicima prenoćišta u Kaštel Gomilici, dio hrane i higijenskih potrepština bit će dodijeljen pedesetak socijalno najugroženijih obitelji s područja grada te udruzi Betlehem koja skrbi o samohranim majkama i njihovoj djeci, a  jedan dio otići će i u centar Mir u Rudinama.
- Iskrenu zahvalnost upućujemo svima koji su sudjelovali u akciji i zbog kojih će ovaj najveći kršćanski blagdan mnogima biti radosniji. Ponosni smo na sve naše sugrađane koji su nesebično sudjelovali u  akciji – kazao je predsjednik udruge Sveti Jeronim Srećko Radan, a zahvalama su se pridružili i ostali članovi ove kaštelanske udruge.

Foto: Udruga Sv. Jeronim


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij