hren
 

SAKUPLJA SE HRANA I HIGIJENSKE POTREPŠTINE
Zahvaljujući svojim sugrađanima, kaštelanski beskućnici u prihvatilištu u Kaštel Gomilici i ove će godine Uskrs obilježiti uz punu trpezu i blagdanski ugođaj, jer se sljedećeg tjedna  provodi humanitarna akcija koja za cilj ima osigurati hranu i druge potrepštine upravo za beskućnike.

Udruga Sveti Jeronim osmu godinu zaredom organizira humanitarnu akciju „I njima je Uskrs“ namijenjenu prihvatilištu za beskućnike u Kaštel Gomilici, o kojem udruga i skrbi.
Tijekom sljedećeg tjedna , od ponedjeljka do petka u 12 sati, u sve škole i vrtiće na području Kaštela, djeca, učenici, roditelji i svi drugi zainteresirani građani, donosit će teško kvarljivu hranu i higijenske potrepštine, nužne za svakodnevni život kaštelanskih beskućnika u prihvatilištu, ali i socijalno ugrožene obitelji.

- Sve što se prikupi u petak će volonteri udruge odnijeti u naše centralno skladište, a višak prikupljenog usmjerit će se ka socijalno ugroženim obiteljima u Kaštelima. Ako količine budu velike pa ostane i dodatnog viška, uputit ćemo ga u centralni Caritas u Kninu i Slavoniju, gdje su potrebe za ovakvom robom izuzetno velike – kazao je predsjednik udruge Srećko Radan.

Uz udrugu Sveti Jeronim suorganizatori ove uskršnje humanitarne priče su sve  kaštelanske osnovne škole, srednja škola Braća Radić kao i gradski te privatni vrtići i Grad Kaštela.

- Izuzetna mi je čast što je Grad Kaštela, kao i ja osobno, dio ove humanitarne priče, koja je usmjerena prema onima kojima je najpotrebnija. Moramo znati da se te osobe često osjećaju odbačene od svih pa upadaju u depresiju, postaju skloni alkoholu. Svim snagama se trudimo pomoći im te  unaprijed zahvaljujem svim ljudima velikog srca koji će se u akciju uključiti – kazala je, između ostalog, zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić.

Bosančić je pozvala sve građane da se uključe u akciju, a tom pozivu, u ime ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova na području Kaštela, pridružila se i ravnateljica škole Bijaći Jadranka Šošić.

- Važno je imati tu jednu humanitarnu osviještenost i pomagati ljudima koji se nađu u potrebi. Njima treba mnogo toga, al ovu godinu koncentrirat ćemo se na ono što je navedeno u letcima akcije, jer je u ovom trenutku to njima najpotrebnije – ustvrdila je Šošić.

A namirnice koje su najpotrebnije su ulje, mlijeko, sokovi, suhomesnati proizvodi poput pašteta, mesnih narezaka u konzervi, tjestenina, kukuruzna krupica i griz, dječja hrana, konzervirana hrana poput graška, graha, kukuruza i drugog, gotova jela i gotove juhe, suhi keksi, tekući i kruti sapuni, paste za zube, britvice i pjene za brijanje, šamponi, toaletni papir, papirnati ubrusi, deterđent za pranje rublja i slično.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij