hren
 

U sklopu programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport ERASMUS+, učenici Biotehničkog obrazovnog centra iz Ljubljane - BIC posjetili su CEMEX-ove pogone i rudnik.

Tijekom 14-dnevnog programa stručne prakse učenici će biti gosti Prirodoslovne škole Split, a domaćini će ih provesti i upoznati s poslovnim sektorom i primjerima dobre prakse relevantnim za njihovo stručno osposobljavanje i buduće zvanje ekološkog tehničara.

S tom namjerom u CEMEX-u je učenike dočekao koordinator operativne podrške Nikola Zeljko koji ih je proveo kroz tvornicu te upoznao s procesom proizvodnje cementa. Učenici su obilazak nastavili u rudniku uz pratnju tehnologa Nenada Arbunića koji im je pojasnio proces eksploatacije sirovine. Obilazak je završio uz interaktivno predavanje Radojke Tomac, specijaliste za zaštitu okoliša u CEMEX-u, o koracima i metodama koje poduzimaju po svim pitanjima zaštite okoliša, smanjenju emisija stakleničkih plinova, učinkovitom korištenju prirodnih resursa te očuvanju bioraznolikosti.

„Program ERASMUS+ pruža učenicima uvid u praktično iskustvo i primjere sektorskog poslovanja kako bi što uspješnije nadogradili svoje teorijsko znanje praksom. Razumijevanje i upoznatost s cjelokupnim procesom proizvodnje, od eksploatacije do finalnog proizvoda, uz poštivanje načela održivog razvoja ono je što smo danas naučili u CEMEX-u i što će učenicima uvelike pomoći u njihovom daljnjem profesionalnom razvoju. Ujedno se želim zahvaliti i na entuzijazmu i predanosti poslu koje su djelatnici CEMEX-a prenijeli na učenike tijekom ovog obilaska, pružajući im jednu dodatnu dimenziju posvećenosti poslu i profesionalizmu“, izjavila je prof. Mirjana Župa iz Prirodoslovne škole Split.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij