hren
 

USUSRET IZBORIMA ZA EU PARLAMENT
Dvojac Mostovih saborskih zastupnika, Nikola Grmoja i Miro Bulj, u društvu županijske vijećnice Milije Baldić- Lukšić, čelnikom splitskog Mosta Antom Čikotićem i drugim suradnicima, u subotu prijepodne boravili su u Kaštel Lukšiću, gdje su se družili s građanima i novinarima, a povod druženju bili su izbori za EU parlament, koji će se održati u svibnju.

- Došli smo predstaviti jednog od naših kandidata, koji je ujedno predstavnik ove devete izborne jedinice u Saboru, Mira Bulja. S ovog mjesta želimo poslati poruku svim građanima da ćemo se boriti za ravnopravan položaj Hrvatske unutar Europske unije, za europski standard i europske plaće u Hrvatskoj kako naši mladi ne bi odlazili iz Hrvatske. Želimo Hrvatsku koja sjedi ravnopravno za stolom EU, a ne koja stoji pored stola, Hrvatsku koja ne smije biti periferija Europske unije, već srce Europe – kazao je na početku razgovora Nikola Grmoja te naveo kako će tijekom kampanje nastojati posjetiti sve krajeve Hrvatske, a za to će i potrošiti većinu od 1,2 milijuna kuna koliko je planirano utrošiti za kampanju.

Grmoja je naglasio i kako trenutne statistike pokazuju da će Most imati jednog zastupnika u EU parlamentu, no da se unutar ove političke opcije nadaju kako će ipak Most imati dva europska zastupnika, posebno jer će se na listi naći kandidati iz svih krajeva Hrvatske.

- Most je u svom djelovanju pokazao da smo drugačiji, podigli smo etičke standarde. Tijekom šest mjeseci dok je Most bio dio Vlade, Hrvatska je po prvi put bila slobodna, po prvi put stare strukture nisu imale apsolutnu vlast kakvu žele i kakvu sada imaju – ustvrdio je Grmoja.

Drugi čovjek Mosta ovom je prigodom novinarima komentirao i zbivanja oko Uljanika, napomenuvši kako je odgovornost na svim strukturama koje su upravljale Hrvatskom, a dio krivice je i na IDS-u, koji je postavljao uprave Uljanika, koji su imali neodgovoran odnos prema državnom novcu, što je konstanta u hrvatskoj politici za što ne postoji odgovornost.

U svojim izjavama, županijska vijećnica Milija Baldić – Lukšić i kandidat za zastupnika Miro Bulj dotakli su se nešto više lokalnih tema.

- Ja očekujem da građani naše županije, ali i cijele Hrvatske, kažu ovoj dodvorničkoj politici – dosta. Politici koja je dovela do toga da je dvije trećine Hrvatske prazno, da u Dalmatinskoj zagori, otocima i priobalju nemamo dovoljan broj liječnika specijalista, raste nam turizam ali uvozimo hranu, dok se u isto vrijeme dopustilo da Kaštelanski staklenici propadnu i stoje prazni. Mi moramo proglasiti isključivi gospodarski pojas, moramo zaštiti našeg ribara, našeg poljoprivrednika. Prije ulaska u EU uvozili smo 30 posto mliječnih proizvoda, a danas je ta brojka i do 80 posto.– kazao je Bulj.

Problemi u zdravstvu, obrazovanju, gospodarstvu, nedostatku osnovne komunalne infrastrukture poput vode i kanalizacije, problemi u birokratskim odnosima, područja koja su crne točke u gospodarskom i ekološkom smislu, strani teleoperateri, stanje u Brodotrogiru, uređivanje zemljišnih knjiga  i slično, bile su još neke od tema o kojima se ovog dana govorilo u Kaštel Lukšiću.

- Ja pozivam građane Kaštela, županije i Hrvatske da izađu na izbore, da im uzmemo mandate koji su im služili uglavnom u zaštiti interesa europskih činovnika.  Iz svega što se događa vidljivo da su naši dosadašnji zastupnici služili svima osim narodu i na ovim izborima kažimo odlučno „ne“ takvoj politici – poručio je Bulj.

Foto: Luka Ištuk

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij