hren

NA KONGRESU POVIJESNIH GRADOVA
Nakon nekoliko nagrada pristiglih s različitih turističkih manifestacija i festivala, Turistička zajednica Grada Kaštela dobitnik je još jednog vrijednog priznanja, plakete sa srebrnim znakom na 5. međunarodnom kongresu povijesnih gradova u Solinu za kulturno turistički proizvod „Legenda o Miljenku i Dobrili“.

Ovaj međunarodni kongres za cilj ima potaknuti susrete čelnih ljudi u turizmu i arheologiji povijesnih gradova, razmjenu iskustava u pogledu promocije istih na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu, kao i razvoj novih turističkih proizvoda i aranžmana .
Ove godine u radu kongresa, koji je trajao tri dana, sudjelovalo je 150 turističkih i arheoloških stručnjaka iz Hrvatske, Izraela, Češke, Austrije i Rumunjske.

Dodijeljene su i nagrade Plautilla u nekoliko kategorija.
U kategoriji najbolji kulturno turistički proizvod Plaketa sa zlatnim znakom pripala je Javnom zavodu Ljubljanski grad iz Slovenije za projekt „Doživljaj ljubljanskog dvorca”. Plaketa sa srebrnim znakom pripala je TZ Kaštela za projekt „Legenda o Miljenku i Dobrili“, dok je plaketu s brončanim znakom dobila je TZ Vinkovci za kulturno turistički proizvod „Rimski dani.”
U kategoriji koja nosi naziv „Povijesni grad - ustanova” plaketu sa zlatnim znakom dobio je Lošinjski muzeju za ustanovu „Muzej Apoksiomena“. Plaketa sa srebrnim znakom je pripala Arheološkom muzeju Istre, a TZ Stona dobila je plaketu s brončanim znakom.
U kategoriji „Najbolji kulturno turistički itinerer” najvišu nagradu dobila je Ventula DM za itinerer „Rimska Salona i Split s povjesničarom“, dok je plaketu sa srebrnim znakom dobila TZ Slavonskog Broda za itinerer „Barun Trenk u tvrđavi Brod“. Plaketu s brončanim znakom dobila je agencija Gulliver travel za itinerer „Korčula i Pelješac – uživanje u vinu“.
Nagradu je direktorici kaštelanske Turističke zajednice uručio direktor TZŽ Splitsko-dalmatinske Joško Stella.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij