hren
 

Na Portalovu adresu pristiglo je priopćenje tvrtke za obavljanje komunalnih djelatnosti na području Kaštela, Zeleno i modro. Razlog je, kako kažu, reakcije građana na prve račune koji su im poslani od strane ove gradske komunalne tvrtke. Priopćenje donosimo u cijelosti.

"Potaknuti reakcijama građana Kaštela kojima su proteklih dana pristigli prvi računi usluge prikupljanja i odvoza komunalnog otpada za mjesec veljaču, ovim putem pozivamo građane da se očituju vezano za sve nejasnoće kako bismo u konačnici korigirali cijenu i smanjili iznos na računu.

Veliki broj građana Kaštela, na čije adrese smo uputili Izjave o načinu korištenja javne usluge, nije  se očitovao. S obzirom da su građani uz Izjavu dobili i dodatak Izjavi u kojemu  piše  da je „Korisnik usluge  dužan davatelju usluge vratiti dva primjerka potpisane Izjave u pisanom obliku u roku od 15 dana od zaprimanja iste. U protivnom se smatra da je korisnik usluga suglasan s prijedlogom davatelja usluga“, svim građanima Kaštela koji su dobili Izjave, a nisu se očitovali na iste, napravljen je obračun prema podacima koje je davatelj usluge dao kao prijedlog.

Građani koji se još uvijek nisu očitovali na svoje Izjave, a ukoliko su im podaci koje je davatelj usluge dao kao prijedlog netočni, uvijek se mogu očitovati na Izjavu i ispraviti podatke. Nakon što zaprimimo Izjavu, podaci  će biti ispravljeni u bazi podataka te će im se obračun za iduća razdoblja raditi prema ažuriranim podacima.

Moramo naglasiti da što se tiče netočnih podataka u Izjavi,  korisnik javne usluge, pod kaznenom i materijalnom odgovornošću, svojim potpisom jamči za točnost i istinitost svih podataka koji su navedeni.

Prema odluci Gradskog vijeća, računi koji su upućeni građanima sastoje se od cijene minimalne javne usluge koja ovisi o broju članova kućanstva i varijabilnog dijela koji ovisi o bačenom otpadu. Cijena minimalne javne usluge pokriva troškove tvrtke, dok varijabilna cijena pokriva troškove deponiranja otpada.

Do uspostave potpune elektronske evidencije spremnika , kaštelansko Gradsko vijeće je odlučilo da će se svima naplaćivati 8 pražnjenja mjesečno volumena spremnika koji je naveden u izjavi. Stvarna je činjenica da se spremnici prazne i češće nego što je građanima naplaćeno, a uz obalu i na frekventnijim lokacijama praznimo svaki dan. Također, djelatnici naše komunalne tvrtke svakog ponedjeljka prikupe preko 100 tona otpada s područja grada Kaštela.

Pozivamo građane da se za sve nejasnoće oko obračuna za mjesec veljaču obrate tvrtki Zeleno i modro na adresama Ivana Pavla II 404, Kaštel Štafilić i Braće Radić 1, Kaštel Sućurac. E mail adrese na koje se mogu poslati točni podaci su Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Broj telefona na koji nam se također možete obratiti je 021 535 068.

Ovom prilikom molimo sve građane za razumijevanje kako bismo na sve primjedbe mogli odgovoriti u najkraćem roku", navodi se u priopćenju.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij