hren

Iako je bilo zamišljeno da državna matura zamjeni prijemne ispite kao uvjet upisa na studije, dio fakulteta još uvijek provodi dodatna testiranja za maturante. Donosimo popis svih studija za čiji će upis ove godine kandidati uz maturu morati položiti i neku vrstu prijemnog testiranja.

Prijave ispita mature završene su, a u tijeku je trenutno prijava studijskih programa. Do kada prijava studija traje zapravo nije strogo definirano i uvelike ovisi o tome uvjetuje li fakultet uz polaganje državne mature i polaganje određene vrste prijemnog ispita.

Elektroničke prijave studija koji to uvjetuju obično u sustavu Postani student završavaju ranije nego prijave studija koji to ne zahtijevaju.

Većini je poznato kako neki veći fakulteti, poput Filozofskog i Medicinskog u Zagrebu te umjetničkih akademija, provode dodatna testiranja, no popis studija koji su zadržali prijemne puno je širi. Od Agencije za znanost i visoko obrazovanje zatražili smo listu studija koji za upis u akademsku godinu 2019./2020. uvjetuju polaganje prijemnog ispita, pristupni intervju, audiciju i slično, a čitav popis objavljujemo na dnu ovoga teksta. Na popis su uvršteni i studiji koji za kandidate strane državljane uvjetuju polaganje ispita iz hrvatskog jezika.

Napomenimo za kraj kako dio fakulteta, uz elektroničke prijave, od kandidata traži i fizičke prijave prijemnog testiranja (poštom ili dolaskom na fakultet). Stoga svakako na web stranicama faksa koji želite upisati provjerite koji su rokovi prijave prijemnog ispita i na koje se sve načine on prijavljuje.

Popis studija za čiji je upis ove godine potrebno položiti prijemni pogledajte OVDJE

Izvor: Srednja.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij