hren
 

RADOVI VLASTITOG POGONA
Pravo proljetno vrijeme proteklih je dana izmamilo brojne šetače duž kaštelanske rive, a mnogi od njih koje je put nanio na Štaliju u Kaštel Starom, ostali su iznenađeni radovima koji se odvijaju na dijelu obale ispod "stare ambulante".

Naime, bageri su u moru nasuli poprilične količine kamenja, stvarajući  nasip, a kako je u blizini u tijeku izgradnja nekoliko novih vila i kuća s apartmanima, Kaštelani u kojima su ovi radovi pobudili veliki interes, s pravom su se zapitali radi li se o bespravnoj uzurpaciji pomorskog dobra i uređenju plaže za njihove goste.

Kako smo uspjeli doznati od odgovornih u Gradu, uistinu se radi o uređenju plaže, ali ne bespravne. Nasip se uređuje  u okviru priprema za nadolazeću turističku sezonu, a radove izvode djelatnici Vlastitog pogona. 

Materijal je, ističu, tek dopremljen, a do početka sezone će biti uredno formiran bliže obali, jer je  namjera da se ponovno popuni dio obale koji je izgubljen posljednjih godina djelovanjem mora.

Tako će se ponovno stvoriti plažice koje su tamo i prije postojale te će se ujedno od valova zaštititi  obalna šetnica koja je lani uređena i ozelenjena. Kako će u konačnici izgledati vizura ovoga dijela obale, vidjet će se uskoro.

Foto: M.M.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij