hren
 

ERASMUS + PROJEKT MYSTERY OF HISTORY
OŠ Primorski Dolac bila je domaćin 3.  transnacionalnog sastanka Erasmus+ projekta Mystery of History koji je održan prošli tjedan uz koordinatora projekta, OŠ kraljice Jelene iz Solina. Cilj projekta je europska razmjena kulture, prošlosti i baštine kako bi djeca, roditelji, učitelji, a i lokalna zajednica upoznali svoje kulturno blago i zavičaj, ali i kulturnu baštinu drugih europskih naroda.

-Nakon 19 mjeseci predanog rada, osmišljavanja projektnih aktivnosti, radionica, održan je posljednji transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta Mystery of History.Sastanku su prisustvovali partneri iz škola: ICS “Alda Costa” iz Ferrare, Direzione Didattica 8° Circolo iz Piacenze, Osnovna šola Mladika iz Ptuja, OŠ Primorski Dolac iz Primorskog Doca i OŠ kraljice Jelene iz Solina –kazala je učiteljica Antonija Milković koja je zajedno sa svojim kolegicama uključena u ovaj projekt koji je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda. Milković je istaknula kako je svim sudionicima dobrodošlicu prigodnim govorom poželjela ravnateljica škole Primorski Dolac Mila Mišković te načelnik mjesta Joško Dujmović.

-Radni dio sastanka prošao je u edukativnom ozračju. Sudionici projekta predstavili su odabrane ICT alate jedni drugima te na taj način ojačali svoje digitalne kompetencije i osuvremenili nastavu. Neke od tema sastanka bile su predstavljanje finalnih proizvoda, jačanje jezičnih kompetencija, osuvremenjivanje nastave, razmjena dobre prakse među partnerima te promicanje međukulturalnog dijaloga – ispričala je Milković.

Sudionici su imali priliku doživjeti bogati kulturno umjetnički program u OŠ Primorski Dolac čiji su nosioci bili učenici, učitelji i  Kulturno-umjetničko društvo. Posjetili su staru jezgru grada Trogira  uz vodstvo turističkog vodiča, mjesto Kučine i Primorski Dolac, Gašpinu mlinicu u Solinu te dvorac Vitturi u Lukšiću gdje su posjetiliMuzej grada Kaštela uz vodstvo kustosice Anamarije Bralić.

Prema riječima učiteljice Milković, sudionici projekta su se složili o potrebi za daljnjom suradnjom te za kontinuiranom diseminacijom i upotrebom rezultata projekta kao što su brojni ICT alati, web stranica projekta,slikovnice, društvene igre, edukativne igre za razvijanje pažnje i koncentracije, video prezentacije, memori kartice i dr.  Zaključivanjem ovog projekta, sudionici su istaknuli da će i dalje utjecati na svoje učenike njegujući kulturnu baštinu i tradiciju.

Foto: privatni album


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul