hren
 

UGLEDNI ARHITEKT O VIZIJI RAZVOJA KAŠTELA
U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održano je predavanje Jerka Rošina pod nazivom „Vizija urbanog razvoja Kaštelanskog bazena“, na kojem se govorilo o viziji prostornog planiranja grada Kaštela, ali i susjednih gradova Splita i Trogira, kao jedne cjeline. Organizator predavanja bio je Rotary klub Kaštela.

- Ocijenili smo da postoji veliki interes stanovnika grada Kaštela za temom o kojoj je večeras govorio naš predavač Jerko Rošin. On je osoba koja je sudjelovala tijekom vremena u određenim procesima koja su se događala u Kaštelima. Ima sigurno znanje, kompetencije i viziju da iznese promišljanja kuda i kako bi se trebao razvijati grad Kaštela -  kazao je Vladimir Bulić, predsjednik Rotary kluba Kaštela.

Rošin je kao forte svoje vizije prostornog planiranja istaknuo drugu stranu Kozjaka, koja bi otvorila vrata rješavanju razvoja Kaštela, kao i o pomorskoj komunikaciji Kaštela ispod trogirskih mostova, te  Divulja i Splita.

U relativno kratkom vremenu, u svega nekoliko desetljeća u Kaštelima se udvostručio broj stanovnika. To je ogroman broj ljudi pa su se u Kaštelima događale stvari koje život donese, onako stihijski – kazao je Jerko Rošin, naš poznati arhitekt i objasnio zašto je potrebno imati viziju razvoja prostornog planiranja, kako bi se određenim smjerom došlo do cilja.

- Ako nemate jednu viziju, jedan konačan cilj, onda ne možete ni sebe usmjeriti na pravi način. U svakom slučaju u Kaštelima postoje još uvijek vrlo veliki potencijali, na dobro Kaštela. Pitanje je organizacije Kaštela, sagledavanje ovog grada kao jedne lokalne jedinice, ali i kao dio jedne šire metropolitanske regije u čijem centru se nalazi Split.
Kaštela i Split su jedna jedinstvena cjelina, a pri tome mislim i na Trogir, pa čak i na Omiš te na prostor s druge strane Kozjaka. Druga strana Kozjaka je forte moje vizije. To je ono što otvara vrata rješavanju kaštelanskih problema, tunel kroz Kozjak je ključni faktor.
Bitan je prostor iza Kozjaka, a tunel je samo poveznica između ta dva prostora. Iza Kozjaka postoji strahovito puno slobodnog, kvalitetnog i dobrog prostora. Druga strana Kozjaka je iz mnogih razloga praktičnija za život jer je vezana na auto cestu. Aerodrom sa druge strane Kozjaka, ako to ne zvuči utopijski, isto bi bio kaštelanski, ali bi to bio aerodrom koji bi dobio puno veći prostor za sebe, to bi bio aerodrom Šibenika, Makarske, a možda i bliži Splitu – naveo je Rošin i dotakao se prostornih cjelina poput bivšeg Jugovinila, Resnika te prostora nekadašnjeg hotela Palace.

- Kaštela imaju fenomenalne prostore Jugovinil i Resnika te prostor nekadašnjeg hotela Palac koji je nekada bio dika i ponos ne samo Kaštela nego hrvatskog turizma – kazao je Rošin i postavio pitanje trebaju li se Kaštela vratiti na ishodišnu točku, sedam Kaštela, ili na jednu cjelinu grada te je zaključio kako je danas od Trogira do Omiša sve jedan grad jer je teško vidjeti gdje šta prestaje.

Pomorskom komunikacijom Divule - Split i ispod trogirskih mostova nove vizije potencijala Kaštela

- Donja i Gornja Kaštela imaju različite potencijale jer se međusobno bitno razlikuju. Gornja Kaštela su usko vezana uz Split i Solin, dok su Donja Kaštela vezana uz Trogir – smatra Rošin i istaknuo kako bi se pomorskom komunikacijom iz Divulja prema Splitu i ispod trogirskih mostova u Trogiru otvorile nove vizije potencijala koji imamo te da sve ovisi o našoj kreativnosti. Rošin je istaknuo i kako smo svi koncentrirani na neke svoje osobne interese i da ne sagledavamo nikad cjelinu te da svatko želi profitirat u svoju korist.

- Pitanje razvoja Kaštela je pitanje svih nas, svi smo kompetentni kada govorimo o vizijama i zdravom razumu. A kada je u pitanju razvoj Kaštela, a razvoj znači ekonomija, to ne rade arhitekti, oni uređuju prostor da bi ekonomija mogla funkcionirati. Ne znam od čega će Kaštelani živjeti, je li to od turizma, industrije, sveučilišta, jesu li Kaštela jedna suburbija Splita ili će Kaštela razvijati neke svoje autonomne procese – zaključio je Rošin.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: