hren
 

OTVARANJE OVE SRIJEDE
Izložba likovnih radova Kaštelanke Ivane Carev pod nazivom „Prvi polet“, bit će otvorena ove srijede, 13. ožujka u 18 sati, u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge „MI“,  na adresi Branimirova obala 1 u Splitu.

Ivana Carev je znanstvenica, doktorica znanosti iz područja kemije, a kako se navodi u najavi izložbe potreba za izražavanjem kroz boje i crte došla joj je snažno i intuitivno te joj predstavlja medij kroz koji se puni dobrom energijom i vraća u svoje središte.
Prve likovne korake naučila je kroz tečaj crtanja i slikanja Umjetničkog ateljea akademske kiparice Tine Jukić Banjan, gdje je uspješno savladala likovni program pod mentorstvom akademskog kipara Luke Radice. Dosad je svoj rad predstavila na jednoj grupnoj izložbi, a izložba pred nama njena je prva samostalna izložba.

Zanimljivo je da je slikanje i crtanje tek dio onoga čime se ova Kaštelanka bavi uz svoje profesionalno zanimanje na Kemijsko tehnološkom fakultetu, jer je i članica planinarskog društva Ante Bedalov, članica udruge Sunce te savjetnica za dojenje u splitskom Klubu trudnica i roditelja.

Izložbu koja će biti postavljena do 13. travnja, zainteresirani mogu pogledati svaki dan u vremenu od 8 do 16 sati, uz slobodan ulaz.

Na samom otvaranju izložbe nastupit će klapa Ventula i kaštelanska učenica violončela Ema Braškin, a moderator večeri je kaštelanska spisateljica Nataša Jukić.


KOMENTARI: