hren
 

NOVI TJEDAN NEĆE BITI NI BLIZU TOPAO I STABILAN KAO AKTUALNI
Najveći dio drugo vikenda ožujka Dalmaciji je podario dosta suhog vremena s temperaturama zraka koje su znatno više od prosjeka za ovaj dio godine. Tijekom nedjelje temperature su bile od 15 do 20°C u najtoplijem dijelu dana, no za manje od 24 sata stiže nam promjena vremena koja će otpuhati natprosječnu toplinu s našeg područja.

Umjereno jugo i pad tlaka zraka tijekom dana nagovještaj su skore promjene koju ćemo najviše osjetiti krajem ponedjeljka i u noći na utorak. Preko Jadrana će se u ponedjeljak premještati frontalni poremećaj, a nad Jadranom će se formirati plitka ciklona koja će vrlo brzo odmaknuti dalje prema Grčkoj.

DHMZ je unutar sustava MeteoAlarm za ponedjeljak za različite zone Jadrana dao razne stupnjeve upozorenja na buru – od žutog do crvenog!

U ponedjeljak će biti promjenjivo oblačno uz kraća sunčana razdoblja. Povremeni će biti većinom slabe kiše, no u nekim krajevima Dalmacije oborine će u potpunosti izostati. Kiša će tijekom dana u višim planinama prijeći u snijeg, a malo snijega navečer je moguće u nižim predjelima Zagore. U noći na utorak uslijedit će prestanak oborina. Još ujutro puhat će umjereno jugo koje će sredinom dana okretati na umjerenu tramontanu, a tramontana će popodne prema otvorenom biti jaka. Navečer će posvuda jačati bura koja će u noći na utorak biti jaka do olujna s udarima preko 100 km/h, a ponegdje će biti i orkanskih udara preko 130 km/h.

Danju će biti toplo, većinom od 12 do 17°C, krajem dana i osobito navečer osjetan pad temperature zraka.

Očekivana sinoptička situacija u noći s ponedjeljka na utorak

Pročitajte više na Dalmacija Danas: www.dalmacijadanas.hr/upalio-se-meteoalarm-u-ponedjeljak-navecer-orkanski-udari-bure-zahladenje-snijeg-u-planinama?fbclid=IwAR08ytmszVXF3l4jHjX19GTyFaZ6wyiunMWuQv5Tqgsxe_Kcgxmr6MbDu7w © dalmacijadanas.hr
Očekivana sinoptička situacija u noći s ponedjeljka na utorak

Pročitajte više na Dalmacija Danas: www.dalmacijadanas.hr/upalio-se-meteoalarm-u-ponedjeljak-navecer-orkanski-udari-bure-zahladenje-snijeg-u-planinama?fbclid=IwAR08ytmszVXF3l4jHjX19GTyFaZ6wyiunMWuQv5Tqgsxe_Kcgxmr6MbDu7w © dalmacijadanas.hrOčekivana sinoptička situacija u noći s ponedjeljka na utorak

Očekivana sinoptička situacija u noći s ponedjeljka na utorak

Utorak donosi stabilizaciju remena pa će biti pretežno sunčano. U početku će puhati jaka bura s olujnim udarima, slabit će popodne i okretati a tramontanu. Jutro osjetno hladnije u odnosu na ponedjeljak, najviše dnevne temperature većinom od 8 do 14°C, ali će uz buru osjet hladnoće biti izraženiji.

Već krajem srijede slijedi novo naoblačenje i jugo kao uvod u novu promjenu vremena.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI: