hren
 

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Marini Kaštela, u utorak je proslavljen Dan grada Kaštela, a uz kaštelanske vijećnike nazočili su joj  gosti iz gradova prijatelja, visoki dužnosnici, a među njima i ministar obrane Damir Krstičević, predstavnici Županije te susjednih gradova i mjesta, predstavnici ustanova i institucija i brojni drugi, a ovom prigodom dodijeljene su i nagrade grada Kaštela zaslužnim pojedincima i udrugama.

Tako su nagrade za životno djelo primili dugogodišnji vatrogasac DVD-a Mladost i vatrogasni aktivist Ivica Batina te Alena Rako, trenerica Kaštelanskih mažoretkinja, pod čijim su vodstvom i uz njen rad i trud,mažoretkinje u Kaštela donijele cijeli niz medalja i titula s velikih natjecanja.
Osobne nagrade za prošlu godinu dobili su Milivoj Bratinčević iz društva Bijaći i jedan od organizatora Dana fra Bernardina Sokola, Ivica Žegarac Žuti, koji je svoj pečat dao većini društvenih događanja u Kaštel Sućurcu, nogometni djelatnik Josip Pirić te donedavni lukšićki župnik  don Stipan Šurlin.
Skupnu godišnju nagradu zaslužio je gimnastički klub Kaštela, a posebna nagrada za humanost pripala je posvojiteljima petero djece,  Katarini i Krešimiru Vlahoviću .
Osobne nagrade za dobrovoljne darivatelje krvi dobili su darivatelji koji su krv dali 100 i više puta, a to su Branko Marinović, Boris Petković i Ivica Strižić.
Don Stipan Šurlin, izražavajući nadu da će dobitnici nagrada i dalje raditi i sudjelovati u društvenom, humanitarnom i javnom životu Kaštela,  zahvalio se na nagradama u ime svih nagrađenih.

Domaćinima i gostima na svečanoj sjednici ovog su dana o razvoju i projektima u Kaštelima govorili predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić te gradonačelnik Denis Ivanović, koji su ujedno svim građanima čestitali Dan grada. Nazočni su imali prigodu odgledati i pripremljeni film kojim su domaćini prezentirali dovršene i aktualne projekte diljem Kaštela, ali i sve goste informirali o dijelu kaštelanskih vrijednosti.

Rođendan Kaštelima čestitali su s govornice i predstavnici gradova prijatelja,dožupan Luka Brčić i drugi, a svima se obratio i ministar obrane, general Damir Krstičević.

- Kroz projekte Vlade pomaže se razvoju Kaštela, pa se tako određeni projekti u ovom gradu sufinanciraju iz državnog proračuna, što će se nastaviti i dalje. Jer sve što radimo, radimo za naš narod, a jedino zajedno možemo naprijed – kazao je, između ostalog, Krstičević.

Program svečane sjednice ne bi bio potpun, da u njemu nisu nastupili najmlađi Kaštelani iz dječjeg vrtića Kaštela, a svoj obol proslavi Dana grada dali su i Nedo Kovačev, Miroslav Miše i klapa Sv. Jeronim.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij