hren

ZAVRŠAVAJU MAŠKARANA DOGAĐANJA
Pokladna i maškarana događanja u Kaštelima se tradicionalno zatvaraju velikim Donjokaštelanskim krnjevalom i maskenbalom pa će se tako ovogodišnji krnjeval i maskenbal KKU Poklade  održati ovog utorka, 5. ožujka, s početkom u 15.30 sati u Donjim Kaštelima.

Maškarana povorka krenut će s Nehajskog puta, donjokaštelanskom rivom do porta u Kaštel Starom, gdje će se održati centralno događanje krnjevala.
Svoje sudjelovanje u povorci najavili su gosti iz Kaštel Sućurca, Trogira, Otoka, Zadra, Primoštena, Trogira, Rijeke te drugih gradova i mjesta,  ali i iz Slovenije, Mađarske i Makedonije. Zbog većeg broja udruga koje sudjeluju, ali i cijelog niza atraktivnih točaka koje pripremaju domaćini, da se predvidjeti da će krnjeval biti zanimljiv, zabavan i aktualan.

Osim uživanja u točkama krnjevala, koji je prije nekoliko godina ušao u svoje treće stoljeće,  svi koji pristignu moći će nabaviti i novi broj Maškadura, koji je stigao do jubilarne brojke trideset, zbog čega Kaštelani očekuju u njemu puno dobrog humora i satire.

Razdoblje maškara završit će se maskenbalom na otvorenom, koji će se, s početkom u 19.30 sati, održati na brcu u Kaštel Starom.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij