hren
 

KLAPSKA PISMA NA SUĆURAČKOJ POZORNICI
Grad Kaštela poklonio je svojim sugrađanima koncert kaštelanskih klapa koji je održan u nedjelju u Kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu. Brojna publika, među kojima su bili gradonačelnik Denis Ivanović, dogradonačelnici Jadranka Matok –Bosančić i Grgica Benutić, uživali su u pjesmama klapa, Sv. Jeronim, Štorije, Podvorja, Neverinki, Kampanela, HRM Sveti Juraj te klape Cambi.

-Ovaj Grad zaslužuje koncert naših najboljih klapa jer kad pogledamo popis klapa koje će nam se predstaviti večeras, možemo slobodno reći da bi svaka od njih mogla napuniti ovu dvoranu. Sretni smo što smo ih i ovu godinu mogli okupiti na jednom mjestu – kazala je u najavi koncerta, voditeljica Marijana Vulas.

Preko 50 kaštelanskih slavuja, okupljenih u sedam klapa bili su spremni za još jedan koncert koji je okupio brojnu publiku.  Publici  se itekako svidio repertoar, a pjevale su se kako tradicionalne tako i popularne klapske pisme. Svaka klapa izvela je po tri pjesme, a svaki nastup podržan je velikim pljeskom.

-Ovaj koncert pomalo postaje tradicija, ovo je treća ili četvrta godina da povodom Dana grada sve klape s područja grada Kaštela okupimo na jednom mjestu. Jedinstvena je ovo prilika za tako nešto i sigurno da ovo moramo čuvati i njegovati jer su Kaštela prepoznata po klapskom pjevanju – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović uz kojeg su na ovom koncertu bili i njegovi zamjenici Jadranka Matok- Bosančić i Grgica Benutić.
Punih sat i pol vremena pjevalo se  na koncertu pod nazivom „Sva si jubav moja“, dok su za kraj svi zajedno otpjevali „Dođi u Kaštela“.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij