hren
 

NAKON DUŽE VREMENA U NOVOM TJEDNU BIT ĆE NEŠTO KIŠE, IAKO NE PUNO
Dani s burom su odbrojani. Minimalno sljedećih sedam dana buri neće biti ni traga, što je samo dokaz da pučki meteorolog s tri marčane bure ne mora uvijek biti u pravu. Naprotiv, u danima pred nama vjetar će biti uvjerljivo najčešći vjetar.

Nakon sunčanog vikenda i ponedjeljak donosi nastavak pretežno ili djelomično sunčanog i suhog vremena. Tek je ponegdje moguća magla. U noći tiho, no danju će zapuhati jugo koje će popodne i navečer biti umjereno do jako, na moru su ponegdje mogući prolazni olujni udari. Minimalne temperature zraka od 0°C ponegdje u Zagori do 11°C na vanjskim otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 13 do 18°C.

Nešto promjenjivije bit će u utorak tijekom jutra. U većini predjela suho, ali ujutro uglavnom u Zagori i tek ponegdje uz obalu može biti prolazne kiše. U noći još jugo, danju će oslabiti i prestati i okrenuti na slab vjetar zapadnih smjerova. Jutro osjetno toplije u odnosu na ponedjeljak, najviše dnevne temperature većinom od 14 do 20°C.

Srijeda će biti pretežno sunčana. U noći tiho, a danju će jačati jugo. Navečer su ponegdje na moru mogući olujni udari. Jutro malo svježije, danju većinom do 15 do 20°C.

Četvrtak će biti najvjetrovitiji dan tjedna. Puhat će jako do vrlo jako jugo s olujnim udarima koji će na moru ponegdje prelaziti 100 km/h. Bit će djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho. Cijelog dana toplo, većinom od 14 do 19°C.

Petak donosi promjenjivo vrijeme. Bit će djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom, a osobito je u drugom dijelu dana moguća povremena kiša. Jugo će danju sve više slabiti, navečer i prestati. Zadržat će se toplo. U subotu još u početku promjenjivo s kišom, u drugom dijelu dana prema današnjim prognostičkim materijalima postupna stabilizacija vremena. Zapuhat će umjerena tramontana, ali će se zadržati toplo.

Pretežno sunčano i toplo, većinom sa slabim vjetrom, bit će u nedjelju.

Izvor: www.dalmacijadanas.hr


KOMENTARI: